Credit Suisse: Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος από πέντε χώρες

Η Credit Suisse, ορισμένοι εκ των υπαλλήλων της και εκατοντάδες κάτοχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα ερευνώνται για φοροδιαφυγή αλλά και ξέπλυμα χρήματος από τις αρμόδιες αρχές πέντε χωρών.

Ερευνητές στην Ολλανδία συνέλαβαν δύο άτομα την Πέμπτη και κατάσχεσαν ράβδους χρυσού, πίνακες, κοσμήματα και πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών. Κατηγορούνται για φοροδιαφυγή εκατ. ευρώ, τα οποία έκρυβαν σε λογαριασμούς

στην Ελβετία. Παράλληλα έχουν ξεκινήσεις έρευνες σε Αυστραλία, Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε επίσημα ότι τα γραφεία της σε Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ ερευνήθηκαν από τις αρχές, οι οποίες αναζητούσαν πληροφορίες για φορολογικά θέματα καταθετών της τράπεζας.

Οι βρετανικές φορολογικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανακρίνουν «κορυφαία στελέχη» ενός μεγάλου τραπεζικού οργανισμού. Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι έχουν βρει 346 πολίτες οι οποίοι «έχουν σύνδεση με κορυφαία στελέχη ελβετικής τράπεζας τα οποία συμμετείχαν σε εκτεταμένο δίκτυο φοροδιαφυγής».

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές κάθε χώρας που ερευνά την όλη υπόθεση.
Η τράπεζα έχει δεχθεί πλήγμα και στο παρελθόν από κατηγορίες για διευκόλυνση φοροδιαφυγής. Το 2014 πλήρωσε πρόστιμο 2,6 δισ. δολαρίων στις αμερικανικές αρχές και το 2011 πρόστιμο 150 εκατ. ευρώ στις γερμανικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα