Commerzbank: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα

Υπέρ της αγοράς 10ετών ελληνικών ομολόγων, τάσσεται ο David Schnautz, αναλυτής της Commerzbank, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, μετά τη σημερινή υποχώρηση της απόδοσής τους σε χαμηλό 5μήνου.

«Αγοράστε Ελλάδα», τονίζει ο κ. Schnautz και προσθέτει «είναι φανερό ότι οι πιστωτές δεν έχουν καμία όρεξη να επιστρέψει ο φόβος του Grexit εντός των επόμενων, δύσκολων, μηνών». Ο ίδιος εκτιμά ότι η νίκη του Τραμπ πιθανώς να αυξήσει τις πιθανότητες να

υπάρξει συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχώρησε κατά 60 μονάδες βάσης κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, φθάνοντας την Παρασκευή στο 7,16%.

Ο κ. Schnautz αποτελεί έναν από τους αναλυτές που παρακολουθούν στενά τις αγορές ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Το 2011 είχε συστήσει στους επενδυτές να μην προχωρήσουν σε αγορά κυπριακών ομολόγων, καθώς εκτιμούσε ότι η Κύπρος θα εντασσόταν σε καθεστώς μνημονίου, όπως είχε συμβεί με τις Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία. Αποδείχθηκε σωστός, έστω και εάν η Κύπρος βρέθηκε αντιμέτωπη με την χρηματοπιστωτική καταιγίδα το 2012.

Πάντως υπάρχουν αρκετοί αναλυτές που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από τον κ. Schnautz. Μεταξύ αυτών ο Frederik Ducrozet, οικονομολόγος της Pictet Management, ο οποίος υποστηρίζει ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει, σύντομα, μία ορθή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους». Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Luca Cazzulani, αναλυτής της UniCredit, προσθέτοντας ότι η ρευστότητα στην αγορά ελληνικών ομολόγων είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα