Citigroup: Η β' αξιολόγηση θα επαναφέρει την πολιτική αβεβαιότητα

Για μια δύσκολη δεύτερη αξιολόγηση κάνει λόγο η Citigroup, η οποία θα επαναφέρει την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα και θα κρατήσει την οικονομία σε ύφεση.

Σύμφωνα με την ανάλυση της επενδυτικής, το φθινόπωρο θα είναι «καυτό» και δεν θα οδηγήσει στην εξεύρεση μιας λύσης για το ελληνικό χρέος, με αποτέλεσμα, σε 1-3 χρόνια να είναι ορατή και πάλι η απειλή του Grexit.

Μάλιστα, ως έτος – ορόσημο τοποθετεί το 2018,

για το οποίο προβλέπει ύφεση 7,2% και εκτόξευση του πληθωρισμού στο 46,2%, προφανώς λόγω της εξόδου από το ευρώ.

Για φέτος προβλέπει ύφεση 0,3% και για το 2017 3,2%. Για μετά το 2018, προβλέπει ανάπτυξη 5,4% και 4,3% τα δυο επόμενα χρόνια.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα τριμήνου, τονίζει ότι ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, ωστόσο, η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης τον Ιούνιο έχει περιορισμένη την επίπτωση στο οικονομικό κλίμα μέχρι στιγμής, ενώ τα νέα μέτρα λιτότητας αναμένεται να επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα το β' εξάμηνο.

Επιπλέον, δεν «βλέπει» έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2017 όπως έχει προβλέψει η ελληνική κυβέρνηση αφού προβλέπει ότι οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων φέτος θα βρεθούν στο 8,25%, το 2017 στο 7,84% και το 2018 στο 8,14%.

Keywords
Τυχαία Θέματα