Citi: Με oniline υπηρεσίες και λιγότερα υποκαταστήματα στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά της

Το σχέδιό της για την επόμενη μέρα στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά της, που δεν είναι άλλη από την Ασία, παρουσίασε η Citibank. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει το κλείσιμο υποκαταστημάτων, κίνηση η οποία, σύμφωνα με τον αμερικανικό τραπεζικό όμιλο, θα τη βοηθήσει να έχει καλύτερες επιδόσεις από ποτέ.

Ο τομέας λιανικής της τράπεζας στην Ασία (ο μεγαλύτερος μετά τη Βόρεια Αμερική), πέτυχε το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης το α' τρίμηνο του 2018,

χάρη στην ανάπτυξη του τομέα καρτών της Citi, απόρροια της απόφασης της τράπεζας τρία χρόνια πριν να ψηφιοποιήσει τον τρόπο λειτουργίας της.

Αυτό σημαίνει ότι κάνει μεγαλύτερες διαφημιστικές δαπάνες σε ψηφιακές διαφημίσεις, δημιουργώντας συνεργασίες με παίκτες του ψηφιακού εμπορίου και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και φτιάχνοντας συστήματα που θα επιτρέπουν στον κόσμο να κάνει αίτηση για κάρτες online, ανέφερε ο Sergio Zanatti, επικεφαλής του τμήματος καρτών και προσωπικών δανείων της Citibank για την Ασία.

«Στο παρελθόν, οι πελάτες έπρεπε να έρθουν στην τράπεζα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να το προσπεράσουμε αυτό εντελώς. Θέλουμε να είμαστε προσβάσιμοι στους πελάτες στον τόπο και με τον τρόπο που θέλουν. Να είμαστε παρόντες σε ένα οικοσύστημα που λειτουργεί και ζει ο πελάτης», ανέφερε ο Zanatti στο CNBC την περασμένη εβδομάδα.

Όπως πρόσθεσε, το ψηφιακό σύστημα και η μεγαλύτερη χρήση των στοιχείων και των ψηφιακών καναλιών θα επιτρέψουν στην τράπεζα να στοχεύσει στους κατάλληλους πελάτες πιο αποτελεσματικά, αλλά και να τους διατηρήσει στο πελατολόγιό της για περισσότερο.

Η Citi δεν είναι η μοναδική τράπεζα που αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Η DBS στη Σιγκαπούρη ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες λιανικής απευθείας από το κινητό σε Ινδία και Ινδονησία, ενισχύοντας τη θέση της σε αυτές τις δύο αγορές, χωρίς να χρειαστεί να αυξήσει τα υποκαταστήματά της εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Citi,