Bloomberg: Βρείτε λύση για την Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αποδεχθούν τις προτάσεις του ΔΝΤ και να σταματήσουν να «παίζουν» με το ελληνικό ζήτημα, όπως τονίζει άρθρο του Bloomberg, το οποίο υπογράφει η συντακτική ομάδα του αμερικανικού πρακτορείου.

Στο άρθρο ξεκινά με την πρόσφατη προειδοποίηση του Γ. Στουρνάρα, ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει σύντομα, καθώς περαιτέρω καθυστέρηση οδηγεί

στον κίνδυνο νέας ύφεσης στην Ελλάδα αλλά και μίας νέας κρίσης εμπιστοσύνης σε όλη την Ευρωζώνη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο editorial του Bloomberg «πρόκειται για μία δήλωση που σημάνει συναγερμό, αλλά έχει δίκιο σε ένα πράγμα: Αυτό το γελοίο σήριαλ έχει κρατήσει πάρα πολύ»!

Σύμφωνα με τους συντάκτες το τρέχον, τρίτο μνημόνιο ήταν εξ αρχής καταδικασμένο να αποτύχει, καθώς δεν αναγνωρίστηκε εξ αρχής ότι η Ελλάδα ποτέ δεν θα κατορθώσει να αποπληρώσει τα χρέη της και ότι η επιβαλλόμενη λιτότητα θα σπρώξει ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση την οικονομία.

Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει απόλυτο δίκιο τόσο σε ό,τι αφορά το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων τα οποία μπορεί να επιτύχει η χώρα όσο και αναφορικά με την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους.

Τονίζεται ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αποδεχθούν τις προτάσεις του ΔΝΤ από τη στιγμή που επιθυμούν να συνεχίσει να παραμένει ενεργό στο ελληνικό πρόγραμμα, με τους συντάκτες, όμως, να ξεκαθαρίζουν ότι το πρώτο λάθος ήταν η εξ αρχής πρόσκληση του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη προκειμένου να δώσει λύσεις στο ελληνικό πρόβλημα.

«θα ήταν καλύτερο και σαφώς πιο διαχειρίσιμο εάν το ΔΝΤ δεν είχε εμπλακεί εξ αρχής. Η Ευρωζώνη δεν είναι μία προβληματική αναδυόμενη οικονομία. Διαθέτει όλους τους απαραίτητους πόρους για να λύσει μόνη της το πρόβλημα. Αλλά επέμενε στη συμμετοχή του ΔΝΤ, απλά για να μην αναλάβει τις υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οφείλουν να αποδεχθούν την ανάλυση του ΔΝΤ (...).

» Εάν η Ευρωζώνη δεν κατορθώσει να ανταποκριθεί ορθά σε αυτό το νέο τεστ, απλά η ταλαιπωρία της Ελλάδας θα είναι ατέρμονη και ο κίνδυνος για το ξέσπασμα μίας νέας κρίσης απλά αποδεικνύει ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου της», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα