Bill Gross: Κίνδυνος για την αγορά το Brexit

Η αγορά θα βρεθεί σε κίνδυνο εάν η Βρετανία αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι απαραίτητα επειδή η χώρα θα βγει από την Ένωση, αλλά επειδή μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες, δήλωσε ο «γκουρού» των ομολόγων, Bill Gross σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Η Γαλλία ... ή η Ιταλία θα μπορούσαν ξαφνικά να αποφασίσουν ότι οι δικές τους εγχώριες εσωτερικές πολιτικές θα ευνοηθούν εκτός της Ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε ο Gross.

«Αν κερδίσει

το «Brexit», τότε ο φόβος περνά στην αγορά και οι προσδοκίες για ανάπτυξη απειλούνται» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Bill Gross η πιθανότητα ενός Brexit είναι απλώς άλλο ένα γεγονός το οποίο όμως δεν ευνοεί τον κίνδυνο για τα περιουσιακά στοιχεία.

Νέα δημοσκόπηση της Independent έδειξε ότι το 55% των Βρετανών πολιτών είναι υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου.

Οι Βρετανοί Νομπελίστες προειδοποιούν για τους κινδύνους από το Brexit

Δεκατρεις Βρετανοί Νομπελίστες, με επιστολή τους προς την εφημερίδα The Daily Telegraph εκτιμούν ότι «η προοπτική της απώλειας της χρηματοδότησης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά σημαντικό κίνδυνο για την επιστημονική έρευνα» στη Βρετανία.

«Η επιστήμη τρέφει την ευημερία μας, το σύστημα υγείας, την ικανότητά μας να καινοτομούμε και την οικονομική ανάπτυξή μας» αναφέρουν οι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων είναι ο φυσικός Πίτερ Χιγκς (φωτ.), που βραβεύτηκε με το Νόμπελ το 2013 και ο βιοχημικός Πολ Νερς (βραβείο Νόμπελ το 2001).

Keywords
Τυχαία Θέματα