BMW: Ζημιογόνο το α' τρίμηνο για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία

Ζημιογόνο ήταν το α' τρίμηνο του έτους για το τμήμα αυτοκίνησης της BMW AG, για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, καθώς οι τιμές αυτοκινήτου μειώθηκαν και οι προβλέψεις για νομικά έξοδα ανέρχονται σε 1,4 δισ. ευρώ.

Εξαιρουμένου ποσού που η εταιρεία άφησε στην άκρη για νομικά έξοδα, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 42% σε 1,1 δισ. ευρώ στο α' τρίμηνο.

Επίπτωση στα κέρδη είχαν επίσης ο ανταγωνισμός των τιμών σε κάποιες αγορές και οι δαπάνες για νέες

τεχνολογίες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία πολυτελών οχημάτων.

Έχοντας ως στόχο να αντιμετωπίσει τις πιέσεις, η BMW τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε σχέδιο εξοικονόμησης κοστών ύψους 14 δισ. ευρώ, ενώ μείωσε τη διαδικασία παραγωγής νέων μοντέλων.

Το β' εξάμηνο αναμένεται βελτίωση των αποτελεσμάτων χάρη στις πωλήσεις της νέας σειράς 3, αλλά και του Χ7, ωστόσο οι εμπορικές εντάσεις αυξάνονται εκ νέου.

Όπως ανέφερε, η ΒΜW θα αμφισβητήσει με όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα τους ισχυρισμούς της Κομισιόν περί συμπαιγνίας σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

Τα προ φόρων και τόκων κέρδη μειώθηκαν κατά 78% σε 589 εκατ. ευρώ. Η μετοχή της BMW σημείωνε νωρίτερα απώλειες 1% στα 73,34 ευρώ στη Φρανκφούρτη.

Φέτος η μετοχή έχει κερδίσει 3,7%, ενώ συνολικά ο Stoxx 600 για τον κλάδο αυτοκινήτου και ανταλλακτικών έχει ενισχυθεί από τις αρχές της χρονιάς κατά 18%.

Keywords
Τυχαία Θέματα