Γερμανία: Απογοητευτικές οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάρτιο

Ανοδικά κινήθηκαν τον Μάρτιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, για πρώτη φορά έπειτα από τρεις μήνες, ωστόσο η αύξηση των παραγγελιών ήταν σημαντικά μικρότερη από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, γεγονός που καταδεικνύει ότι σημειώθηκε μόνον μια μερική ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας που είναι αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 0,6% τον Μάρτιο, ποσοστό σημαντικά μικρότερο σε σύγκριση με τη μέση πρόβλεψη για άνοδο 1,4% και έπειτα από την απότομη πτώση των δύο προηγουμένων μηνών που είχε

εντείνει τις ανησυχίες για τις προοπτικές της μεγαλύτερης οικονομίας στη Ζώνη του Ευρώ. Η άνοδος στηρίχθηκε στην αύξηση των παραγγελιών για καταναλωτικά αγαθά κατά 6,4%.

Σε σύγκριση με πέρυσι, οι παραγγελίες ήταν μειωμένες κατά 6%, ενώ η εξαγωγική ζήτηση εμφάνισε πτώση 4,2%.

Η υποχώρηση των παραγγελιών έρχεται να προστεθεί στα ευρύτερα στοιχεία που δείχνουν ότι η γερμανική οικονομία βάζει φρένο, εξαιτίας των εντάσεων στο παγκόσμιο εμπόριο, εντάσεις που επιδεινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, μετά τις απειλές των ΗΠΑ για αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές.

Ο μεταποιητικός τομέας στη Γερμανία παραμένει σε ύφεση, συμπαρασύροντας και την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα. Η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει υποβαθμίσε κατά το ήμισυ τις οικονομικές της προβλέψεις, αναμένοντας για φέτος ανάπτυξη 0,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα