BAE: Κόβει 2.000 θέσεις εργασίας στη Βρετανία

Η βρετανική εταιρεία συστημάτων άμυνας BAE Systems αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει την κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας στη Βρετανία. Από το σχέδιο αυτό θα πληγούν δύο εργοστάσια της εταιρείας στο Λάνκασαϊρ της Βόρειας Αγγλίας, όπου κατασκευάζονται τα μαχητικά Eurofighter Typhoon.

Η BAE

Systems αυτή τη στιγμή, απασχολεί 34.600 άτομα στη Βρετανία και ήδη έχει επιβραδύνει την παραγωγή των Typhoon λόγω ραγδαίας μείωσης των παραγγελιών.

Στα εργοστάσιά της στο Γουόρτον και το Σαμλεσμπέρι που απασχολούνται 5.000 άτομα επίσης επάνω στην κατασκευή των Typhoon, αναμένεται να επηρεαστούν από την περικοπή των θέσεων εργασίας.

Αν και τον Σεπτέμβριο το Κατάρ συμφώνησε να αγοράσει 24 Typhoons, οι παραγγελίες τους ήταν λιγότερες σε σχέση με τα ανταγωνιστικά Rafale που κατασκευάζει η γαλλική Dassault Aviation.

Δεν υλοποιήθηκε επίσης μια μεγάλη παραγγελία που αναμενόταν από τη Σαουδική Αραβία.

Παράλληλα, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αμυντικών συστημάτων της Βρετανίας αναμένεται να περικόψει θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό του στο Πόρτσμουθ, με τα εργατικά συνδικάτα να υποστηρίζουν ότι αυτές οι απολύσεις θα υποσκάψουν επικίνδυνα την αμυντική ισχύ της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα