Ο λόγος που μια ολλανδική εταιρεία είδε αύξηση 150% στη μετοχή της

Η αύξηση της μετοχής κατά 150% καθιστά την AMG Advanced Metallurgical Group NV την κορυφαία εταιρεία του δείκτη Small Cap του Άμστερνταμ φέτος.

Η Ολλανδική εταιρεία- προμηθευτής μετάλλων, του οποίου η αύξηση 3% την περασμένη εβδομάδα στα 37,57 ευρώ σημείωσε το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από το 2008, σχεδιάζει να ξεκινήσει το 2018 την παραγωγή του spodumene (φωτογραφία), μια πηγή λιθίου που χρησιμοποιείται

για την αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες, από κινητά τηλέφωνα μέχρι ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Καθώς οι κυβερνήσεις αναπτύσσουν σχέδια για σταδιακή κατάργηση των πετρελαιοκίνητων και των βενζινοκίνητων οχημάτων τις επόμενες δεκαετίες, η AMG εισέρχεται σε μια αγορά με πολλές φιλοδοξίες. Οι αναλυτές της Bloomberg Intelligence αναφέρουν ότι μπορεί κάποιοι να βγουν πανικόβλητοι από την αγορά, ενώ ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων προβλέπουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν το 25% των πωλήσεών τους περί το 2025, έναντι μόλις 1% των παγκόσμιων πωλήσεων τέτοιων αυτοκινήτων σήμερα.

Το σχέδιο της AMG είναι να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο, ενδεχομένως στην Κίνα, για να μετατρέψει το τροφοδοτικό υλικό spodumene σε ανθρακικό λίθιο, "ενσωματώνοντάς το κάθετα στην αλυσίδα εφοδιασμού του λιθίου", δήλωσε ο Henk Veerman, αναλυτής της Kempen & Co. αξιολόγησης των μετοχών.

Τα κέρδη του τρέχοντος έτους έχουν ωθήσει τη μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο πάνω από το μέσο όρο διακύμανσης των 37,30 ευρώ των αναλυτών για τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

Αυτό δεν αποπροσανατολίζει τους παίκτες του χρηματιστηρίου. Και οι πέντε χρηματιστηριακές εταιρείες που ακολουθούν την AMG προτείνουν την αγορά της μετοχής. Ο αναλυτής της Citigroup Krishan Agarwal ξεκίνησε την πρότασή του για αγορά με στόχο τιμών των 42,50 ευρώ τον Σεπτέμβριο. Ο αναλυτής της ABN Amro Philip Ngotho αναφέρει ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμα υψηλότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα