Aσφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις από εκδότες στο πρακτορείο «Ευρώπη»

Ασφαλιστικά μέτρα, μηνύσεις και αγωγές για υπεξαίρεση χρημάτων σε βαθμό κακουργήματος ετοιμάζουν οι εκδότες σε βάρος διοικητικών στελεχών του Πρακτορείου «Ευρώπη» αλλά και ενδεχομένως εναντίον του Φώτη Μπόμπολα τον οποίον κατηγορούν για ηθική αυτουργία αφού εκείνος λάμβανε ως μεγαλομέτοχος τις αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας.

Το μέχρι πρότινος μεγαλύτερο πρακτορείο διανομής τύπου, συμφερόντων του ομίλου Πήγασος, τελεί υπό κατάρρευση. Το Πρακτορείο έπεσε σε περιδίνηση ακολουθώντας τα προβλήματα της μητρικής εταιρείας, η οποία -ως γνωστόν- βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Σύμφωνα με

τις ίδιες πληροφορίες η "μαύρη τρύπα" των οικονομικών του πρακτορείου ξεπερνάει τα 18 εκατ. ευρώ.

Το Πρακτορείο "Ευρώπη" ήδη από το τέλος του 2015 παρουσίαζε αρνητικά αποτελέσματα τα οποία επιδεινώθηκαν δραματικά μετά το κλείσιμο και των εφημερίδων "Έθνος" και "Έθνος της Κυριακής".

Καταλυτικό γεγονός για την κατάρρευση του πρακτορείου αποτέλεσε ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Πήγασος που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου. Ενώ αναμενόταν το πιθανό ενδιαφέρον της Dimera, συμφερόντων Σαββίδη, και για το πρακτορείο, ως γνωστόν ο επιχειρηματίας περιορίστηκε να αποκτήσει τους τίτλους του Έθνους, του Έθνους της Κυριακής και της Ημερησίας έναντι του ποσού των 3,58 εκατ. ευρώ και δεν κατέβαλε -παρά το ενδιαφέρον του για το κομμάτι της διανομής- το ευτελές ποσό των 156.000 ευρώ για να αποκτήσει το 26,5% του Πρακτορείου και να προχωρήσει σε εξυγίανσή του.

Σημειώνεται ότι το Πρακτορείο Διανομής Τύπου αναλαμβάνει τη διανομή των εντύπων για λογαριασμό των εκδοτών, καθώς επίσης ταυτόχρονα και την είσπραξη του αντιτίμου των πωλήσεων από το δίκτυο των υποπρακτόρων. Αυτό σημαίνει ότι τα όποια ποσά εισπράττει το Πρακτορείο Διανομής πρέπει να τα αποδώσει απευθείας στους πελάτες του και δεν δικαιούται να τα χρησιμοποιήσει για την κάλυψη της λειτουργίας του.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα