Apple: Ισχυρό τρίμηνο και επιστροφή 100 δισ. δολαρίων στους μετόχους

Τα σχέδια της να επιστρέψει στους μετόχους ρευστό 100 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Apple, καταγράφοντας ένα ακόμα τρίμηνο ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων, προσπαθώντας παράλληλα να κάμψει τις ανησυχίες για το μέλλον των iPhone.

Η μεγαλύτερη, βάσει κεφαλαιοποίησης, εισηγμένη εταιρεία του πλανήτη το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου αύξησε τον όγκο των πωλήσεων της κατά 3%,

με τα έσοδα να αυξάνονται 14% στο 38 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από υπηρεσίες έκαναν άλμα 31% σε επίπεδα ρεκόρ των 9,2 δισ. δολαρίων, χάρη στην ισχυρή απήχηση των App Store, Apple Music και iCloud. Η εταιρεία έχει πλέον 270 εκατομμύρια συνδρομητές στις υπηρεσίες της, με τον αριθμό να είναι αυξημένος κατά 100 εκατομμύρια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι η μηνιαία συνδρομή του Apple Music στοιχίζει 10 δολάρια, ενώ του iCloud 2,99 δολάρια.

Τα συνολικά έσοδά της αυξήθηκαν 16% στα 61,14 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της ενισχύθηκαν 25% στα 13,82 δισ. δολάρια, τα υψηλότερα επίιπεδα, που έχουν καταγραφεί ποτέ για τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, η Αpple επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 100 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Βirinyi Associates είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, που έχει ανακοινώσει ποτέ αμερικανική εταιρεία.

Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε αύξηση του μερίσματος κατά 16%. Φέτος αναμένεται να διανείμει 14,82 δισ. δολάρια σε μερίσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα