Alpha Bank: Πώς θα γίνει η εθελούσια έξοδος των υπαλλήλων της στην Κύπρο

Σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους της στην Κύπρο ανακοίνωσε χθες η Alpha Bank, με στόχο τη μείωση του προσωπικού της κατά 20% από τα 870 άτομα που απασχολεί σήμερα στη γείτονα χώρα.

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί με βάση τα έτη υπηρεσίας και την ηλικία, καθώς η τράπεζα θα δίνει μεγαλύτερο ποσοστό αποζημίωσης επί του μισθού

σε στελέχη μεταξύ 36 και 45 ετών.

Η ΕΤΥΚ ανέφερε σε χθεσινή της εγκύκλιο ότι αυτό της Alpha είναι πιο ελκυστικό.

Το σχέδιο της Alpha προνοεί έναν ετήσιο ακαθάριστο μισθό επί τα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, τον οποίο πολλαπλασιάζει με συντελεστή αναλόγως της ηλικίας του υπαλλήλου.

Το ποσοστό προσαρμογής καθορίστηκε ως ακολούθως:
• Κάτω από 30 ετών: 8% προσαρμογή στον αριθμό ετήσιων μισθών
• Για ηλικίες 31-35: 10%
• Για ηλικίες 36-45: 23%
• Για ηλικίες 46-50: 18%
• Για ηλικίες 51-55: 17%
• Για ηλικίες 56-64: 10%

Σύμφωνα με το Stockwatch, ανώτερο στέλεχος της Alpha Bank ανέφερε ότι αν κάποιος υπάλληλος ενταχθεί στο σχέδιο και απολαμβάνει ετήσιο μισθό €45 χιλ. περιλαμβανομένου βασικού και τιμάριθμου και έχει 15 χρόνια υπηρεσίας και η ηλικία του είναι 42 ετών, τότε θα λάβει ως αποζημίωση €45 χιλ. επί τα 15 χρόνια υπηρεσίας επί 23% που είναι το ποσοστό προσαρμογής.

Ο υπάλληλος αυτός θα λάβει περίπου ως αποζημίωση €155,2 χιλιάδες.

Οι €150 χιλ. θα είναι αφορολόγητα και θα φορολογηθεί μόνο το υπόλοιπο ποσό με βάση τους ισχύοντες συντελεστές. Το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης έχει καθοριστεί στις €170 χιλ.

Επιπρόσθετα υπάρχει για τους υπαλλήλους που εργάζονται στη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την Πάφο, ένα επιπλέον ποσοστό 5% προσαρμογής.

Ο λόγος που παραχωρείται το κίνητρο αυτό στους εκτός Λευκωσίας υπαλλήλους είναι γιατί η Τράπεζα θέλει να κεντροποιήσει τις υπηρεσίες της στη Λευκωσία.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης την παραχώρηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για δύο συνεχή χρόνια και δύο χρόνια για ομαδική ασφάλιση ζωής.

Επίσης προβλέπει όπως η τιμολόγηση των δανείων όσων αφυπηρετήσουν εθελουσίως θα ισχύσει όπως είναι του υφιστάμενου προσωπικού και με βάση τις οποιεσδήποτε μεταβολές, επί του επιτοκίου, χωρίς οποιοδήποτε χρονικό όριο.
Το σχέδιο τέθηκε σε ισχύ από χθες και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα