Aegean: Επιταχύνει το πρόγραμμα παραλαβής καινούριων αεροσκαφών

Επιταχύνει τώρα το πρόγραμμα παραλαβής νέων αεροσκαφών για τη διετία 2022- 2023 η Aegean, στο πλαίσιο της μεγάλης παραγγελίας των 46 συνολικά αεροσκαφών που είχε κλείσει ο όμιλος προ πανδημίας, προγραμματίζοντας τελικά πάνω από 22 νέες παραλαβές μέσα στην επόμενη διετία.

Τελικά η εταιρεία, με 31 συνολικά νέα αεροσκάφη θα φτάσει το 2023 τον στόχο που είχε θέσει προ πανδημίας.

Αυτό επεσήμανε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της μεγαλύτερης εγχώριας αεροπορικής κ. Ευτύχης Βασιλάκης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Σημειωτέον ότι μέχρι στιγμής ο όμιλος έχει παραλάβει συνολικά 9 αεροσκάφη από τη μεγάλη παραγγελία της Airbus.

Αναλυτικότερα, ακριβώς λόγω της κατάρρευσης της αγοράς των αερομεταφορών, εν μέσω COVID 19 και στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κρίση, αποφάσισε να μεταθέσει το χρονοδιάγραμμα παραλαβής του προς τα πίσω έως το 2026, σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που ήταν για την περίοδο έως το 2024.

Τώρα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Ευτύχιος Βασιλάκης στην τηλεδιάσκεψη των αναλυτών, «επιταχύνουμε τις παραλαβές ώστε να χτίσουμε εγκαίρως έναν πιο αποτελεσματικό στόλο». Το 2021 ήταν η χρονιά που μετατέθηκε σημαντικά το χρονοδιάγραμμα προς τα πίσω παραλαμβάνοντας μόλις 1 από τα 8 αεροσκάφη που είχε προγραμματίσει η εταιρεία, ενώ τώρα με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα προγραμματίζονται 12 παραλαβές για το 2022 και 10 παραλαβές για το 2023.

Επιπλέον, λόγω της πανδημίας θα υπάρξουν επιπλέον οφέλη σε σχέση με τους όρους sale & leaseback των αεροσκαφών (π.χ. σε σχέση με την ευελιξία, την περίοδο της μίσθωσης κ.τ.λ..). Η εταιρεία υπολογίζεται ότι θα είναι στο μείον 12% έως 25% της δραστηριότητας της για τη χειμερινή περίοδο από τον Οκτώβριο έως το Μάρτιο του 2022.

Διαβάστε ακόμη:

Σε κλοιό πιέσεων οι διεθνείς αγορές – «Κοκτέιλ φόβου» λόγω Evergrande, tapering, πληθωρισμού

efood: Πόσο υποχώρησαν οι παραγγελίες μετά το κύμα «ψηφιακού ακτιβισμού»

Άνοιξε η πλατφόρμα για επανένταξη στις 100 – 120 δόσεις της εφορίας

Keywords
Τυχαία Θέματα