Γεραπετρίτης: Ακατανόητος ο Τσίπρας – Είναι βέβαιο ότι θα χάσει τις εκλογές

«Mε τον κ. Τσίπρα έχουμε μια δυσκολία να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τι ζητεί και τι όχι. Έχει μια επαμφοτερίζουσα γλώσσα που εν πολλοίς είναι ακατανόητη», ανέφερε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, για την πολιτική αντιπαράθεση, με αφορμή και το διήμερο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

«Δεν αντιλαμβάνομαι αν ζητάει ή όχι εκλογές,

η λογική στην οποία προσπαθεί να επενδύσει είναι ότι «εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης για να ζητώ εκλογές, αν θέλει ας τις κάνει».

Λέει το αυτονόητο – μολονότι πολλές φορές παραιτείται κι από αυτό – ότι δηλαδή είναι συνταγματική προνομία του πρωθυπουργού», συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, «είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες σήμερα σε σχέση με τις συνθήκες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε και επιχειρηματολόγησε επ’ αυτού λέγοντας: «Είχε χαθεί η εμπιστοσύνη του λαού απέναντι στην κυβέρνηση, και κυρίως είχε αναστραφεί το πολιτικό πρόγραμμα επί τη βάσει του οποίου είχε εκλεγεί. Εκλογές ζητάς όταν αφίστασαι από τις πολιτικές δεσμεύσεις που έχεις αναλάβει απέναντι στο λαό. Και τότε αυτό που συνέβη, ήταν μια πλήρης αναστροφή της προεκλογικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεραπετρίτης πρόσθεσε ότι «είναι βαθύτατα προσβλητικό ότι είναι εθνική ανάγκη το να στρέφεσαι κατά μιας ολόκληρης τάξης, είναι μια ταξική πολιτική, η οποία είναι απολύτως ανοίκεια σε μια δημοκρατία».

«Σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να πάει σε εκλογές, όχι επειδή φέρεται να έχει ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα στο λαό από τις δημοσκοπήσεις, δεν είναι κάτι που για μας είναι κρίσιμο μέγεθος», συνέχισε για να συμπληρώσει:

«Το κρίσιμο μέγεθος είναι ότι εμείς δεν αφιστάμεθα ούτε κατά μία λέξη σε σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μολονότι είχαμε μια σειρά από κρίσεις, οι οποίες άλλαξαν και τα ποιοτικά δεδομένα σε ό,τι αφορά την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, εν τούτοις η βάση της πολιτικής μας παραμένει ακριβώς η ίδια. Παρά τις κρίσεις έχουμε μεγάλη μείωση σε όλους τους φορολογικούς συντελεστές όπως είχαμε εξαγγείλει πριν τις εκλογές, έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση των νέων θέσεων εργασίας».

Σε κάθε περίπτωση, «είναι βέβαιο ότι θα τις χάσει» (σ.σ. τις εκλογές ο Α. Τσίπρας), δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης, επιχειρηματολογώντας συγχρόνως για το «γιατί»: «Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την οποιαδήποτε ανακοίνωση, οποιαδήποτε στιγμή αποδώσει μομφή στην κυβέρνηση, θα βρίσκεται απέναντι σε ένα επώδυνο παρελθόν. Πρώτα ας συνομιλήσει με το παρελθόν του και στη συνέχεια ας συνομιλήσει με την κοινωνία: όταν ομιλεί για ακροδεξιά, θα έρχεται πάντοτε η εικόνα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος συγκυβέρνησε επί 4,5 χρόνια. Κάθε φορά που θα ομιλεί για φορολογικές ελαφρύνσεις, θα έρχεται στο μυαλό η εθνική ανάγκη, κάθε φορά που θα ομιλεί για επενδύσεις, θα έρχονται στο μυαλό μας οι μουσαμάδες. Άρα, καταλαβαίνουμε πόσο πολύ αυτοεγκλωβισμένος είναι ο κ. Τσίπρας», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Διαβάστε επίσηςΣτην Αθήνα την Τρίτη ο Εκρέμ Ιμάμογλου – Συνάντηση με ΜητσοτάκηΟικονόμου για ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν: Αν υποβληθεί αίτημα, θα εξετασθεί θετικά
Keywords
Τυχαία Θέματα