AccorHotels: Δημιουργεί αλυσίδα ξενώνων για νέους

Η AccorHotels ξεκινά μια νέα αλυσίδα ξενώνων για νέους με την επωνυμία Joe&Joe προκειμένου να εκμεταλλευθεί την αγοραστική δύναμη των νεαρών ταξιδιωτών, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από εναλλακτικές υπηρεσίες όπως η Airbnb.

Ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος της Ευρώπης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανοίξει τέτοιου είδους καταλύματα στο Παρίσι και το Μπορντό το 2018. Σχεδιάζει επίσης να λειτουργήσει ξενώνες στη Βαρσοβία, τη Βουδαπέστη, το Ρίο και το Σάο Πάολο, στοχεύοντας

σε 50 καταλύματα έως το 2020.

Η αλυσίδα Joe&Joe είναι σχεδιασμένη για «να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των millennials (όσων ενηλικιώθηκαν από το 2000 και ύστερα), όλων αυτών που εκτιμούν την έννοια του να μοιράζονται, εκτιμούν τον αυθορμητισμό και την εμπειρία» και θα λειτουργεί συμπληρωματικά των άλλων οικονομικών καταλυμάτων του ομίλου, όπως η αλυσίδα Ibis, ανέφερε η ανακοίνωση.

Τα καταλύματα Joe&Joe θα προσφέρουν υπηρεσίες όπως μαθήματα γιόγκα, μικρές συμβουλές για ταξίδια και εργαστήρια «Φτιάξτο μόνος σου». Το κόστος διανυκτέρευσης θα ξεκινά από τα 25 ευρώ ανά κλίνη.

Σύμφωνα με την εταιρία τουριστικών ερευνών Phocuswright, υπάρχουν 18.000 ξενώνες για νέους σε όλο τον κόσμο, μια αγορά αξίας 5,2 δισεκ. ευρώ το 2014, που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στα 7 δισεκ. ευρώ έως το 2020, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AccorHotels Σεμπαστιάν Μπαζίν έχει εδώ και καιρό προειδοποιήσει ότι τα έσοδα των παραδοσιακών ξενοδόχων απειλούνται από εναλλακτικές υπηρεσίες καταλυμάτων, όπως η Airbnb, και ιστοσελίδες διαδικτυακής ενοικίασης όπως η Expedia.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα