Accor: Εξετάζει την εξαγορά μεριδίου στην Air France-KLM

Με άνοδο που ξεπέρασε νωρίτερα το 6% υποδέχτηκε η μετοχή της Air France-KLM την ανακοίνωση της Accor ότι σκέφτεται να αγοράσει μειοψηφικό ποσοστο στην Air Frnce KLM, η οποία ανήκει μερικώς στο Δημόσιο.

Ο μεγαλύτερος όμιλος ξενοδοχείων της Ευρώπης ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ότι «τα τελευταία χρόνια» ήταν σε συνομιλίες με την Air France-KLM, με στόχο να αναπτύξει κοινά ψηφιακά πρότζεκτ, καθώς και κοινές πλατφόρμες

δικαιωμάτων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AccorHotels οι συνομιλίες είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και οι πιθανοί όροι θα συζητηθούν εν ευθέτω χρόνο.

Η μετοχή της KLM άνοιξε νωρίτερα με άνοδο 6,2% ενώ της Accor αντιθέτως υποχωρούσε κατά 1,5%. Σημειώνεται ότι η Air France-KLM αντιμετώπισε αναταράξεις μετά τις δηλώσεις του μέχρι πρότινος -πλέον- CEO, Jean-Marc Janaillac, ότι θα αποχωρούσε λόγω διαφωνιών με τις εργατικές ενώσεις και τους εργαζομένους για μισθολογικά ζητήματα. Αυτές οι διαφωνίες είχαν ως αποτέλεσμα 15 ημέρες απεργιών, που κόστισαν στην εταιρεία 400 εκατ. ευρώ και αμαύρωσαν τα οικονομικά της αποτελέσματα, ενώ στο μικροσκόπιο μπήκε και η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Το γαλλικό κράτος κατέχει το 14% του μετοχικού κεφαλαίου της Air France-KLM και έχει το 23% των δικαιωμάτων ψήφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα