Ζάχος Χατζηφωτίου: Τελέστηκε η κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο -Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του (Εικόνες)

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου από τις 30/9 δεν είναι πια κοντά μας. Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος που πριν από μερικές εβδομάδες νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, άφησε την τελευταία του πνοή στα 99 του χρόνια, και βύθισε στη θλίψη τους οικείους του.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας από τη θέση του πολύτιμες υπηρεσίες

στην πόλη των Αθηνών.

Το βράδυ της Παρασκευής (30/9) ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του Facebook, μέσα από την οποία έκανε γνωστό ότι η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα (5/10) με δημοτική δαπάνη.

Έτσι νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, πραγατοποιήθηκε η κηδεία τουωστο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, με τα αγαπημένα του πρόσωπα να του λένε το τελευταίο “αντίο”.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με την ελληνική σημαία πάνω στο φέρετρό του. Αυτή ήταν άλλωστε η επιθυμία που είχε εκφράσει το 2016 σε συνέντευξή του στον Alpha.

«Έχω οικογενειακό τάφο, έχει δημοσιευτεί ο τάφος μου. Έχω φτιάξει την προτομή μου που γράφει “Έζησα όπως ήθελα, χαίρεται”», είχε δηλώσει -μεταξύ άλλων- ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

Δείτε εικόνες από την κηδεία του:

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Η εγγονή του Ζάχου Χατζηφωτίου, Δωροθέα Πασχαλίδου (Δεξιά)


Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Διαβάστε ακόμα:

Θέμης Αδαμαντίδης: Συντετριμμένος στην κηδεία της μητέρας του -Στο πλευρό του Βαρβάρα Κίρκη

Σοφία Χατζηπαντέλη: Ξεκαθαρίζει για τη Mary Vitinaros -«Ξέσπασα σε γέλια γιατί…»

Σοφία Αλιμπέρτη στο «Πρωινό μας»: «Είχα επτά χρόνια κανονική σχέση που δεν τη μάθατε ποτέ»

Keywords
Τυχαία Θέματα