5 βασικά βήματα για την προστασία των βαμμένων μαλλιών

Αν μόλις βάψατε τα μαλλιά σας, είτε επιλέξατε ένα διακριτικό balayage είτε ξανθές ανταύγειες είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διατηρείτε και να προστατεύετε τα βαμμένα μαλλιά σας.

Με λίγη επιπλέον φροντίδα και προσοχή, τα βαμμένα μαλλιά σας παραμένουν υγιή και δείχνουν ζωντανά για πολύ περισσότερο. Ας μάθουμε πώς.

1. Λουστείτε 3 ημέρες μετά τη βαφή

Όταν βάψετε τα μαλλιά σας, περιμένετε τουλάχιστον 72 ώρες πριν τα λούσετε. Η αμμωνία που υπάρχει στη βαφή, ανοίγει τις ίνες της τρίχας έτσι ώστε το χρώμα να μπορεί

να διεισδύσει στον άξονα της τρίχας, και χρειάζονται έως και τρεις ημέρες για να κλείσουν πλήρως.

Εάν εφαρμόσετε σαμπουάν αμέσως μετά το βάψιμο, υπάρχουν πιθανότητες να ξεθωριάσει το χρώμα των μαλλιών σας και να φαίνεται αμέσως θαμπό.

2. Λούστε τα μαλλιά σας σωστά

Αποφύγετε τη χρήση σαμπουάν που περιέχουν θειικά άλατα γιατί μπορεί να είναι πολύ ισχυρά και πιθανότατα ν’ αφαιρέσουν το χρώμα των μαλλιών σας. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού και το συχνό λούσιμο.

3. Χρησιμοποιείστε μάσκες μαλλιών

Τα μαλλιά τείνουν να γίνονται ξηρά και εύθραυστα μετά το βάψιμο. Μια θρεπτική μάσκα μαλλιών λειτουργεί ως μαλακτικό υψηλής ισχύος που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγιή όψη των μαλλιών σας.

Επίσης, ενυδατώνει τα μαλλιά και τα βοηθά να διατηρήσουν την υγρασία τους, καθιστώντας τα απαλά και λαμπερά.

Η Masque Ultra-Violet της Kérastase είναι τέλεια για ξανθά μαλλιά. Εισχωρεί στην ίνα της τρίχας, προκειμένου να εξουδετερώσει τους πορτοκαλί & κίτρινους τόνους βάσης. Καταπραΰνει την τρίχα και προστατεύει ενάντια στο καθημερινό οξειδωτικό στρες και τη ρύπανση.

Μετά το ξάνοιγμα, η μάσκα μαλλιών βαθιάς επανόρθωσης Masque Cicaextreme της Kérastase, ενδυναμώνει και προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στα ξανθά μαλλιά. Αυξάνει την ανθεκτικότητα της τρίχας ελαχιστοποιώντας το σπάσιμο. Καταπραΰνει και σφραγίζει τις ίνες της τρίχας προσφέροντας αναδόμηση, ενδυνάμωση, λάμψη και απαλότητα από την τρίχα έως τις άκρες.

Για κάθε τύπο σκούρων καστανών μαλλιών, ιδανική είναι η Masque Vert Chroma Neutralisant της Kérastase.

Με σκούρο σμαραγδί χρώμα προσφέρει άμεση ενυδάτωση και αποδυναμώνει τους κόκκινους και πορτοκαλί τόνους, για πιο σκούρο και πιο ψυχρό καστανό χρώμα.

4. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τη ζέστη

Τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στη φθορά και ευάλωτα στη ζέστη. Εάν θέλετε το χρώμα των μαλλιών σας να φαίνεται φρέσκο, είναι σημαντικό να μειώσετε την έκθεση στη θερμότητα από πιστολάκια, ισιωτικά και σίδερα για μπούκλες.

Εάν χρειάζεται οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία styling, επενδύστε σε μία αξιόπιστη θερμοπροστατευτική κρέμα ή σπρέι για να ελαχιστοποιήσετε την καταστροφική επίδραση της θερμότητας στα μαλλιά σας.

Αν θέλετε να τα διατηρήσετε τα βαμμένα σας μαλλιά ή τα μαλλιά με ξανθές ανταύγειες ζωντανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια καλή μάρκα προϊόντων περιποίησης.

5. Πείτε ΝΑΙ στο τακτικό τριμάρισμα

Τα βαμμένα μαλλιά είναι επιρρεπή στην ξηρότητα. Έτσι, το τακτικό τριμάρισμα (κάθε 4-6 εβδομάδες) θα τα προστατεύσει από την ψαλίδα και θα διαφυλάξει τη συνολική υγεία τους.

Διαβάστε ακόμα:

Τα make up tricks που θα λατρέψετε -Ποιο σας αρέσει περισσότερο;

Bella Hadid: Έτσι εξαφανίζει πρηξίματα και σακούλες από την περιοχή των ματιών!

Keywords
Τυχαία Θέματα