Βασίλης Καλλίδης: Τρεις συνταγές για ρολά, με μυζήθρα και ελιές, κολοκυθάκια και φέτα και μελιτζάνα και σαλάμι αέρος!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό τρεις συνταγές για ρολά, με μυζήθρα και ελιές, κολοκυθάκια και φέτα και μελιτζάνα και σαλάμι αέρος! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Α.Για τη γέμιση μυζήθρα και ελιές:

1 φλ μυζήθρα

1/2 φλ ελιές σε ροδέλες

8 πιπεριές κόκκινες

μια γερή πρέζα θυμάρι

λίγο αλάτι

Β.Για τη γέμιση με κολοκυθάκια και φέτα:

8 κολοκυθάκια

500 φέτα

1 αυγό

7-8 φυλλαράκια βασιλικού

7-8

λιαστές ντομάτες

Γ.Για τη γέμιση με μελιτζάνες και σαλάμι αέρος:

4 μελιτζάνες

300 γρ κεφαλοτύρι

300 γρ σαλάμι αέρος

Εκτέλεση Α:

Ανοίγουμε το πακέτο και απλώνουμε δύο φύλλα πάνω στον πάγκο. Αλείφουμε με λίγο λάδι και απλώνουμε από πάνω ακόμα δύο φύλλα, να ακουμπάνε λίγο στα πρώτα. Απλώνουμε πάνω λίγη μυζήθρα και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Ρολάρουμε τα φύλλα και τα βάζουμε μέσα στο ταψί. Ραντίζουμε τα ρολά με το υπόλοιπο βούτυρο και με μπόλικο νερό και τα ψήνουμε για περίπου μία ώρα και 10 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κάτω φύλλο στη βάση και να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Εκτέλεση Β:

Ανοίγουμε το πακέτο και απλώνουμε δύο φύλλα πάνω στον πάγκο. Αλείφουμε με λίγο λάδι και απλώνουμε από πάνω ακόμα δύο φύλλα, να ακουμπάνε λίγο.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσουν για μία ώρα. Μεταφέρουμε την ψίχα από τα κολοκύθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, τις λιαστές, τα αυγά και τη φέτα και τα φύλλα βασιλικού.

Απλώνουμε την γέμιση πάνω στα φύλλα, ρολάρουμε και ψήνουμε για περίπου μία ώρα και 10 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κάτω φύλλο στη βάση και να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Εκτέλεση Γ:

Αποφλοιώνουμε με έναν πατατοκαθαριστή τις μελιτζάνες, τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι καθ τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι. Ανοίγουμε το πακέτο και απλώνουμε δύο φύλλα πάνω στον πάγκο.

Αλείφουμε με λίγο λάδι και απλώνουμε από πάνω ακόμα δύο φύλλα, να ακουμπάνε λίγο στα πρώτα. Απλώνουμε πάνω τις τηγανιτές μελιτζάνες, το σαλάμι και τα φύλλα του βασιλικού.

Ρολάρουμε τα φύλλα και τα βάζουμε μέσα στο ταψί. Ραντίζουμε τα ρολά με το υπόλοιπο βούτυρο και με μπόλικο νερό και τα ψήνουμε για περίπου μία ώρα και 10 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κάτω φύλλο στη βάση και να ροδίσει η επιφάνειά τους

Keywords
Τυχαία Θέματα