Βασίλης Καλλίδης: Μεξικάνικα μπουρίτος με κιμά και τυρί!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στα Μεξικάνικα μπουρίτος με κιμά και τυρί! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο Κιχί της Άλφα με καλαμποκάλευρο
1/2 φλ βούτυρο

για τη γέμιση:
600 γρ κιμάς
2 φλ ρύζι κίτρινο για πιλάφι
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
1 κόκκινη πιπεριά
3 κρεμμύδια
2 σκ σκόρδο
1 ματσάκι κόλιανδρος
1 κ.γ. κύμινο
4 δαφνόφυλλα
1/2

κ.γ. τσίλι
3 φλ τσένταρ

για το ντιπ αβοκάντο:
1 ώριμα αβοκάντο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 σκ σκόρδο
2 λαίμ
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το βούτυρο για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, τα δαφνόφυλλα και 4 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το ρύζι να σταθεί και να φουσκώσει με τον ατμό, εκτός φωτιάς για ακόμα 15 λεπτά.

Σοτάρουμε τα υπόλοιπα δυο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τις πιπεριές σε κυβάκια και το σκόρδο σε φετάκια, και αυτά με λίγο λάδι και τον κιμά για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τη δάφνη, τα φασόλια, το κύμινο, το τσίλι και το αλατοπίπερο μαζί με 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.

Απλώνουμε πένα φύλλο βουτυρωμένο και διπλωμένο στα δύο και βάζουμε στο κέντρο του από δυο κουταλιές ρύζι, 4-5 κουταλιές κιμά, μπόλικο τσένταρ και τυλίγουμε σε ρολό. Βουτυρώνουμε τα ρολά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Αλεθουμε στο πολυμιξεράκι το αβοκάντο, το γιαούρτι, το σκόρδο, το αλάτι και τον χυμό των λάιμ μέχρι να γίνει το μείγμα βελούδινο.

Δείτε φωτογραφίες από τα στάδια της συνταγής:

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα