Βασίλης Καλλίδης: Μελομακάρονα!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα μια ακόμα φανταστική συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στα Μελομακάρονα! Δείτε πως θα τα φτιάξετε.

Υλικά:

Ά μείγμα:

2 πορτοκάλια
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Β´μείγμα:

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι

για το σιρόπι

3 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι
1 πορτοκάλι

για το πασπάλισμα:

3

φλ. τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε στο πολυμιξεράκι τα πορτοκάλια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, μαζί με τη φλούδα, μέχρι να γίνουν πολτός. Ανακατεύουμε τα υλικά του πρώτου μείγματος σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι σε ένα δεύτερο μπολ. Αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα και πλάθουμε ελάχιστα, για λίγα δευτερόλεπτα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.

Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε τρία σημεία.
Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 25 λεπτά. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν αρκετά.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1. Βουτάμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι για λίγο και πιέζουμε με μια κουτάλα να βυθιστούν καλά.

Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Τα αφήνουμε να σταθούν όλο το βράδυ. Την επόμενη τα βάζουμε σε στρώσεις σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Αναζητήσεις
μελομακαρονα καλιδησ με μειγμα , mελοmακαρονα καλλιδησ
Τυχαία Θέματα