Βασίλης Καλλίδης: Κοτόσουπα κοκκινιστή με αστράκι και Βελούδινη κοτόσουπα με πατάτα!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό, Κοτόσουπα κοκκινιστή με αστράκι και Βελούδινη κοτόσουπα με πατάτα! Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση.

Κοτόσουπα κοκκινιστή με αστράκι!

Υλικά:

1 κοτόπουλο
1/2 φλ αστράκι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντοματάκια
2 καρότα σε φετάκια
1 κρεμμύδι στα 4
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τον κοτόπουλο σε μπόλικο νερό μαζί με λίγο αλάτι, για 40

λεπτά. Κόβουμε τον κοτόπουλο σε μερίδες. Μαδάμε τις φτερούγες και παίρνουμε τα ψαχνά τους. Βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε κομματάκια.

Μαζεύουμε όλα τα μικρά κρεατάκια από τα κόκκαλα του κόκκορα. Βάζουμε τον ζωμό να πάρει βράση αφού τον περάσουμε από ένα σιτάκι.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο, τα ψαχνά, το καρότο, το κρεμμύδι και το αστράκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.


Βελούδινη κοτόσουπα με πατάτα!

Υλικά:

1 κοτόπουλο
2 πατάτες σε κυβάκια
1 πράσο σε φετάκια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 καρότα τριμμένα
3-4 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τον κοτόπουλο σε μπόλικο νερό μαζί με λίγο αλάτι, για 40 λεπτά. Κόβουμε τον κοτόπουλο σε μερίδες. Μαδάμε τις φτερούγες και παίρνουμε τα ψαχνά τους. Βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε κομματάκια.

Μαζεύουμε όλα τα μικρά κρεατάκια από τα κόκαλα του κοτόπουλου. Βάζουμε τον ζωμό να πάρει βράση αφού τον περάσουμε από ένα σιτάκι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, το πάσο και τις πατάτες και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Αλέθουμε τη σούπα. Μεταφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το σέλινο, το καρότο, το λεμόνι, τα ψαχνά και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δείτε φωτογραφίες από τα στάδια της συνταγής:

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα