Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου: Σαλάτα με burrata και pesto μαϊντανού, «καρμπονάρα» με γαρίδες και μπέικον και αφράτο cheese cake με φράουλες!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου: Σαλάτα με burrata και pesto μαϊντανού, «καρμπονάρα» με γαρίδες και μπέικον και αφράτο cheese cake με φράουλες! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της φανταστικής αυτής συνταγής.

Σαλάτα

με burrata και pesto μαϊντανού

Υλικά:

1 πακέτο σαλάτα κομμένη
2 μπαλάκια burrata
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
6 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και πιπέρι

για το πέστο:
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 κ.σ. καρύδια η κουκουνάρι
1 ματσάκι μαϊντανός
1 φλ παρμεζάνα τριμμένη
1/3 φλ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε στο πολυμίξερ τον μαιντανό, τους ξηρούς καρπούς, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, μέχρι να το ρίξουμε όλο.

Απλώνουμε τη σαλάτα και τα ντοματίνια σε δυο πιάτα. Βάζουμε τη μπουράτα πάνω από τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και περιχύνουμε με το λάδι και το πέστο.

«Καρμπονάρα» με γαρίδες και μπέικον

Υλικά:

1/2 πακέτο λινγκουίνι
8 γαρίδες
1/2 σκ σκόρδο
1 φέτα μπέικον
2 κ.σ. παρμεζάνα
8 ντοματίνια
1 σφηνάκι λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σοτάρουμε τις γαρίδες, το μπέικον και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια, τα ζυμαρικά, 1/2 φλ νερό από τα μακαρόνια και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πάνω από δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Και το κυρίως πιάτο μας είναι έτοιμο.

Αφράτο cheese cake με φράουλες

Υλικά:

4 μπισκότα
4 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
6 φράουλες

για τη σος:
5-6 φράουλες
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα υλικά για τη σώς στο πολυμιξερακι. Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, Βάζουμε το μείγμα σε δυο ποτήρια και πατάμε καλά με τα χέρια μας. Κρατάμε στο ψυγείο.

Βάζουμε σ’ ένα μπώλ το τυρί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναπιρούνι. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση. Διακοσμούμε με τις φράουλες και τη σος. Και το επιδόρπιό μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα