Το διάβασες πρώτα εδώ: Έτσι θα είναι τα μπουκάλια καλλυντικών του μέλλοντος!

Ο πλανήτης της ομορφιάς γίνεται κάθε μέρα και πιο “πράσινος” και η L’Oréal ήδη κάνει άλματα προς αυτή την κατεύθυνση με το πρόγραμμα βιωσιμότητας “L’Oréal for the Future” που έρχεται και αυτή τη φορά με σπουδαία νέα!

Ο Όμιλος μόλις ανακοίνωσε ότι δημιούργησε το πρώτο μπουκάλι καλλυντικών κατασκευασμένο από πλαστικό ανακυκλωμένο εξ’ολοκλήρου με την ενζυματική τεχνολογία της Carbios. Η Carbios είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη λύσεων βιοτεχνολογίας για την ανακύκλωση πλαστικών PET και ανοίγει το δρόμο για την δημιουργία νέων προϊόντων από 100%

ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιώντας την ενζυματική διαδικασία.

Στόχος της L’Oréal είναι να ξεκινήσει την παραγωγή των συγκεκριμένων πρωτοποριακών μπουκαλιών το 2025 και η Biotherm θα είναι το πρώτο από τα brands του Ομίλου, που θα λανσάρει προϊόν της σε αυτό το μπουκάλι του μέλλοντος! «Η Biotherm είναι πρωτοπόρος στα οικολογικά υπεύθυνα καλλυντικά και έχει θέσει τη βιώσιμη συσκευασία και τη μείωση των απορριμμάτων στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε η πρώτη μάρκα ομορφιάς που δημιούργησε ένα πλήρως ανακυκλωμένο μπουκάλι χρησιμοποιώντας πλαστικό από την πρωτοποριακή τεχνολογία της Carbios», δήλωσε ο Giulio Bergamaschi, Global Brand President της Biotherm.

Όπως εξήγησε ο Jacques Playe, Packaging and Development Director, της L’Oréal, «Αυτή είναι μια πολλά υποσχόμενη καινοτομία για τα επόμενα χρόνια, η οποία αποδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου να διαθέσει στην αγορά πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και η οποία αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας κυκλικότητας που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 15 χρόνια. Με την Carbios συνεργαζόμαστε από το 2017 για να αναπτύξουμε αυτό το πρώτο μπουκάλι φτιαγμένο από PET, που προέρχεται από την ενζυματική τεχνολογία ανακύκλωσης, μια εναλλακτική λύση στη μηχανική ανακύκλωση».

Το μέλλον του πλανήτη είναι άρρηκτα δεμένο (και) με το μέλλον της ομορφιάς και κάθε τέτοια είδηση μας δίνει μια γενναία δόση αισιοδοξίας!

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Η Drew Barrymore πιστεύει πως έχει βρει την κρέμα ματιών που σβήνει τους μαύρους κύκλους

Αυτό το “έξυπνο” blush έχει γίνει viral στο TikTok!

Rihanna: Η είδηση… “βόμβα” που έχει αναστατώσει την beauty κοινότητα

Keywords
Τυχαία Θέματα