Το αιώνιο ερώτημα: Με ποια σειρά μπαίνουν τα προϊόντα περιποίησης προσώπου όταν ξυπνάμε;

Η εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας με τη σωστή σειρά εξασφαλίζει ότι το δέρμα μας λαμβάνει τα πλήρη οφέλη από κάθε προϊόν.

Η εντατική τους χρήση επίσης και η ευλάβεια στην skincare routine μας είναι εξίσου σημαντική για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Η σειρά εφαρμογής είναι απίστευτα σημαντική γιατί το κάθε προϊόν κάνει άλλη δουλειά. Αυτό που θέλουμε είναι να εισχωρήσουν τα θρεπτικά συστατικά της κάθε κρέμας ή ορού και να απορροφηθούν σωστά.

Γι ‘αυτό περιμένουμε λίγα λεπτά από την πρώτη εφαρμογή μέχρι το επόμενο προϊόν και δεν τα βάζουμε όλα μαζί.

Πάμε

να τα δούμε αναλυτικά, γιατί όσες φορές και να τα γράψω, ακούσω κτλ. και για μένα χρήσιμη επανάληψη είναι γιατί πάντα μα πάντα κάτι ξεχνάω…πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό;

Κανόνας πρώτος και πολύ σημαντικός.

Εφαρμόζεις τα προϊόντα από την πιο λεπτή σύσταση στην πιο παχύρρευστη ή από υγρό σε κρέμα.

Χρησιμοποιείς πρώτα τα προϊόντα με συστατικά που θες να διεισδύσουν στο δέρμα, όπως τα αντιοξειδωτικά στους ορούς και ολοκληρώνεις με τα προϊόντα που πρέπει να μείνουν από πάνω στο δέρμα, όπως τα υγραντικά στις ενυδατικές κρέμες.

Τα 7 βήματα της πρωινής καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς για να είσαι όμορφη και λαμπερή όλη μέρα!

ΒΗΜΑ 1: Καθαριστικό Cleanser
Πλένουμε με ένα απαλό καθαριστικό το πρόσωπό μας, σχεδιασμένο για τον τύπο του δέρματός μας. Είτε νερό micellair,gel ή αφρό καθαρισμού είναι το πρώτο πάντα βήμα!

ΒΗΜΑ 2: Τoner
Λειτουργεί ως ένα πολύ απαλό απολεπιστικό για να προετοιμάσει το πρόσωπό μας να δεχτεί τα υπόλοιπα προϊόντα.

Κλειδώνεις την υγρασία και να εξασφαλίσεις μια υγιή δροσερή επιδερμίδα.

ΒΗΜΑ 3: Serum – Αντιοξειδωτικός ορός
Οι οροί ή serum είναι υπερ-συμπυκνωμένες θεραπείες με θρεπτικά συστατικά που στοχεύουν συγκεκριμένες ευαισθησίες του δέρματος, επομένως είναι καλύτερο να τους κρατάτε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δέρμα με καθημερινή χρήση.

Οι οροί πρέπει πάντα να εφαρμόζονται πριν από την ενυδατική κρέμα. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι δύο φόρμουλες λειτουργούν αρμονικά για να παρέχουν πολλαπλά οφέλη περιποίησης της επιδερμίδας.

ΒΗΜΑ 4: Κρέμα ματιών
Πολύ σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της υγείας και του πάχους του δέρματος και ένα πολύτιμο όπλο για την αντιγήρανση.Πολλές κρέμες ματιών περιέχουν καφεΐνη που μειώνουν τους μαύρους κύκλους και καταπολεμούν πρηξίματα.

Μπορείς να προστατέψεις περαιτέρω το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια επιλέγοντας μια κρέμα ματιών με SPF.

ΒΗΜΑ 5: Ενυδατική κρέμα ημέρας
Όλοι χρειάζονται μια ενυδατική κρέμα, ακόμα κι αν έχουν λιπαρό δέρμα. Η κρέμα ημέρας διασφαλίζει ότι η επιδερμίδα θρέφεται με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να διατηρείται το δέρμα λείο και προετοιμασμένο για μακιγιάζ.

ΒΗΜΑ 6:Λάδι προσώπου
Εάν το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό σε ορισμένες περιοχές, τα έλαια προσώπου είναι η λύση που ψάχνεις και μπορείς να εφαρμόσεις φειδωλά γιατί απορροφάτε αργά.

ΒΗΜΑ 7:Αντηλιακό
Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ακόμα και το Χειμώνα.

Να μην ξεχνάς ποτέ τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και τα σημάδια που σου δείχνει ενίοτε για πιο εντατική φροντίδα.

Να επισκέπτεσαι δερματολόγο που θα καταλάβει ακριβώς τον τύπο δέρματος σου και θα σου συστήσει τα κατάλληλα προϊόντα.

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα: Ποιο είναι το elegant μακιγιάζ που αρέσει τρελά και πάει σε όλες;

Keywords
Τυχαία Θέματα