Το αγαπημένο skincare brand των celebrities είναι επιτέλους εδώ!

Το skincare είναι η μεγαλύτερη τάση αυτή τη στιγμή στην ομορφιά και αν έπρεπε να επιλέξουμε το μεγαλύτερο νέο στο κομμάτι του skincare, αυτό θα ήταν η άφιξη των Ordinary στα χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στα Sephora.

Πρόκειται για ένα brand που λατρεύουν οι celebrities όπως η Kim Kardashian. Tο έχουν αποκαλύψει τόσο σε συνεντεύξεις τους όσο και μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram

και ορκίζονται σε ένα τουλάχιστον προϊόν.

Κι αν δεν γνωρίζετε ποιο προϊόν πρέπει να αποκτήσετε πρώτο, στη συνέχεια θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Τι είναι τα Ordinary; Πρόκειται για ένα brand καλλυντικών που δημιουργήθηκε το 2013 στοΤορόντο με σκοπό να μυήσει τις γυναίκες στη σημασία των δραστικών συστατικών. Πριν τα Ordinary, λέξεις όπως ρετινοειδή ή βιταμίνη C βρίσκονταν πίσω στα ψιλά γράμματα των συστατικών και όχι μπροστά στις ετικέτες.

Γιατί είναι τόσο οικονομικά; Είναι πολύ λογικό να σκέφτεστε: Ένα τόσο οικονομικό προϊόν μπορεί να είναι καλό; Ναι! Ο λόγος που τα Ordinary είναι τόσο οικονομικά είναι γιατί το κάθε προϊόν περιέχει ένα ή δύο δραστικά συστατικά με αποτέλεσμα το κόστος για την κατασκευή τους να είναι πολύ χαμηλότερο.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι η εταιρεία προμηθεύεται τα δραστικά συστατικά σε τεράστιες ποσότητες.

Τι προϊόντα θα βρείτε στα Ordinary

Oι βασικές κατηγορίες. Καθαρισμός προσώπου: Squalane Cleanser, ένα gel καθαρισμού προσώπου που μεταμορφώνεται σε έλαιο καθώς έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα. Χάρη στο σκουλαένιο είναι πολύ ενυδατικό και δεν δημιουργεί καμία αίσθηση τραβήγματος.

Απόλεπιση επιδερμίδας (AHA/BHA): Τα AHA και τα BHA είναι συστατικά που κάνουν απολέπιση και είναι απαραίτητα για κάθε επιδερμίδα.

Πιο συγκεκριμένα, τα AHA λειτουργούν στην επιφάνεια της επιδερμίδας «λιώνοντας» την κόλα που ενώνει τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα τα προϊόντα που θα βάλουμε μετά να μπορούν να εισχωρήσουν σε βάθος και να απορροφηθούν καλύτερα.

Τα BHA λειτουργούν σε μεγαλύτερο βάθος ρυθμίζοντας την έκκριση σμήγματος.

Ενυδάτωση επιδερμίδας (hydrators and oils):  Τα ενυδατικά συστατικά δεν πρέπει να λείπουν από τη ρουτίνα μας και τα πιο διάσημα που θα βρείτε και στα Ordinary είναι το υαλουρονικό οξύ και το σκουαλένιο και όχι μόνο.

Αντιοξειδωτική προστασία (Βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά: Η επιδερμίδα από μόνη της έχει τις άμυνες να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές επιθέσεις αλλά χρειάζεται extra «στρατιώτες» που θα βοηθήσουν που δεν είναι άλλοι από τα αντιοξειδωτικά με διασημότερο εκπρόσωπο της βιταμίνη C που είναι ιδανική να φοριέται το πρωί με αντηλιακό και αποχρωματίζει τις διχρωμίες και μειώνει τα σημάδια.

Αντιγηραντική δράση (πεπτίδια): Τα πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες αμινοξέων, δηλαδή πρωτεΐνες όπως κολλαγόνο και ελαστίνη που διατηρούν την επιδερμίδα μας σφρυγιλή και ελαστική.

Καθώς περνά ο χρόνος η παραγωγή μειώνεται και πρέπει να την ενισχύσουμε εξωγενώς με τα κατάλληλα προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια.

Ρετινόλη και άλλα ρετινοειδή: Ανήκουν στην βιταμίνη Α που είναι επίσης αντιοξειδωτική και είναι η μοναδική βιταμίνη η οποία δρα εκτός από την επιδερμίδα και απευθείας στα κύτταρα.

Είναι το πιο διάσημο αντιγηραντικό συστατικό που έχει τη μεγαλύτερη δράση γι’ αυτό και κάνει και τη μεγαλύτερη αντίδραση πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να την εντάξετε στη ρουτίνα σας σταδιακά.

Ξεκινήστε με μια φορά ανά πέντε μέρες και αυξήστε την χρήση της όσο η επιδερμίδα σας αποκτά ανοχή, κάνει το λεγόμενο hardening. Χρησιμοποιήστε την βράδυ.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Smoky hair: Είναι η τέλεια απόχρωση για τις καστανές!

Ονειρεύεστε το πιο καθαρό δέρμα ever; Τότε αντιγράψτε αυτή τη beauty συνήθεια της Emilia Clarke!

Keywords
Τυχαία Θέματα