Το TikTok έχει πάθει εμμονή με αυτό το skincare hack για δροσερή, φωτεινή επιδερμίδα!

Μεγάλες δόξες γνωρίζει αυτή τη στιγμή στο TikTok ένα ήδη κλασικό και αγαπημένο υλικό του beaute: το αγγούρι! Οι TikTokers έκαναν update στον τρόπο που το χρησιμοποιούν ακολουθώντας ένα άλλο μεγάλο trend, το skin icing, και φυσικά η ιδέα έχει γίνει viral!

Ποια είναι η ιδέα; Η πιο απλή! Βάζουν ένα μεγάλο κομμάτι αγγούρι στην κατάψυξη να παγώσει και περνάνε με αυτό το πρόσωπό τους, πρωί και βράδυ, μετά τον καθαρισμό και πριν

την ενυδάτωση και το αντηλιακό. Η ετυμηγορία όσων το δοκίμασαν είναι η ίδια: η επιδερμίδα τους δείχνει πιο φωτεινή και φρέσκια, το πρήξιμο κάτω από τα μάτια υποχωρεί (αυτό είναι ούτως ή άλλως γνωστό εδώ και χρόνια) ενώ οι κοκκινίλες είναι λιγότερο εμφανείς – κάποιοι, μάλιστα, δηλώνουν πως έχουν δει διαφορά και στα σημάδια της ακμής.

Πλούσιο σε βιταμίνη Κ, το αγγούρι πράγματι βοηθάει σημαντικά στην μείωση των μαύρων κύκλων – και αυτό γιατί, όπως εξηγούν οι ειδικοί, η βιταμίνη Κ είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που ελέγχει την πήξη του αίματος και, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει τη συσσώρευσή του στα αγγεία της περιοχής κάτω από τα μάτια. Επιπλέον, το παγωμένο αγγούρι αντικαθιστά επάξια τα δημοφιλή παγάκια του skin icing, στο οποίο ορκίζονται celebrities και διάσημοι facialists για την τόνωση και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας αλλά και την άμεση αντιμετώπιση του πρηξίματος.

Τώρα, όσον αφορά στην ακμή, έρευνες έχουν δείξει πως κάποια στοιχεία που υπάρχουν στο αγγούρι περιορίζουν την παραγωγή σμήγματος και τις φλεγμονές ενώ έχουν και την ιδιότητα να μπλοκάρουν το ένζυμο που προκαλεί την υπερβολική παραγωγή μελανίνης, η οποία ευθύνεται για τις δυσχρωμίες.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Η Zoë Kravitz χρησιμοποιεί αυτό το προϊόν αντί για makeup το καλοκαίρι

Μία εναλλακτική χρήση του face mist που δεν είχες φανταστεί!

Η Khloe Kardashian σταμάτησε τις ισιωτικές και δείχνει τα μαλλιά της όπως είναι φυσικά

Keywords
Τυχαία Θέματα