Την επόμενη φορά που θα ξυρίσετε τα πόδια σας πρέπει να προσέξετε τα δύο λάθη που κάνετε πάντα

Είμαστε κι εμείς που δεν έχουν αποφασίσει να ξεφορτωθούμε την τριχοφυΐα από τα πόδια μια και καλή. Και φυσικά εννοώ τη μέθοδο του λέιζερ. Επίσης συνηθίζουμε να πηγαίνουμε στην αισθητικό για αποτρίχωση με κερί μόνο λίγο πριν τις διακοπές κι αυτό αν έχουμε καταφέρει να αφήσουμε λιγάκι τις τρίχες να μακρύνουν. Και όλα αυτά σημαίνουν ότι απλά ξυρίζουμε τα πόδια μας. Η παλιά, κλασική και παραδοσιακή μέθοδος αποτρίχωσης.

Είναι μια συνήθεια πλέον και δεν μας ενοχλεί, ούτε μας κουράζει ιδιαίτερα. Απλά κάποιες από εσάς συνεχίζετε, χρόνια μετά την πρώτη φορά να κάνετε τα δύο συγκεκριμένα λάθη τα οποία επιτέλους πρέπει να τα σταματήσετε.

Εμείς λοιπόν θα σας τα αναφέρουμε κι εσείς θα φροντίσετε ώστε να μην τα επαναλάβετε. Το καλοκαίρι άλλωστε είναι εδώ και το ξυραφάκι θα βρίσκεται στην πρώτη θέση του νεσεσέρ σας και σε εμφανές σημείο στο μπάνιο σας.

Καυτό νερό: Για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό όταν ετοιμάζετε τα πόδια σας για την αποτρίχωση με ξυράφι. Προφανώς πιστεύετε ότι κάνει καλό στο δέρμα και στη διάθεση σας αφού σας ηρεμεί ξεκουράζοντας παράλληλα την περιοχή. Η αλήθεια είναι πως η υψηλή θερμοκρασία του νερού προκαλεί αφυδάτωση στο δέρμα με αποτέλεσμα μετά το ξύρισμα να υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού που σημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστούν κοκκινίλες και σπυράκια. Το καλύτερο είναι να βρέξετε τα πόδια σας με χλιαρό νερό και να συνεχίσετε τη διαδικασία.

Δεν απλώνετε το σωστό προϊόν πριν το ξύρισμα: Είναι όπως καταλαβαίνετε το μεγαλύτερο και πιο τραγικό λάθος. Δε γίνεται και δεν επιτρέπετε να ξυρίζετε τα πόδια σας χωρίς προηγουμένως να έχετε απλώσει έναν αφρό ξυρίσματος κατάλληλο για γυναικεία επιδερμίδα ή έστω αφρόλουτρο ή σαπούνι. Στην περίπτωση που δεν έχετε αφρό και βιάζεστε υπάρχει ένα αποτελεσματικό και τέλειο tip: Απλώστε μια γενναία δόση conditioner για τα μαλλιά. Οι μαλακτικοί του παράγοντες θα προετοιμάσουν τέλεια το δέρμα.

Μην ξεχνάτε στη συνέχεια να ενυδατώσετε σωστά την επιδερμίδα.

Διαβάστε ακόμη:

5+1 φον ντε τεν με SPF για τέλεια και προστατευμένη επιδερμίδα

To mani του weekend είναι χρωματιστό, χαριτωμένο και χαρούμενο

Keywords
Τυχαία Θέματα