Τι επιτρέπεται και τι όχι μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9.00 το βράδυ

Ακόμα σκληρότερο θα είναι από την Παρασκευή το lockdown, που βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή στη χώρα μας, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την επιβολή του, η κυβέρνηση, δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά, ανακοίνωσε νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα που αφορούν τον περιορισμό κυκλοφορίας από τις 09.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας η εφαρμπογή του μέτρου ξεκινά από την ερχόμενη Παρασκευή 13/11 και η λήψη

της σχετικής απόφασης κρίθηκε απαραίτητη καθώς παρατηρήθηκε κατάχρηση των SMS τη νύχτα με περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών.

Θα ισχύουν μόνον τα SMS 1  και 6

Με αυτό το δεδομένο ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου μετά τις 9:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Οι πολίτες, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα μπορούν να μετακινούνται εκείνο το διάστημα αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωση ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις, κυρίως σε οικίες πολιτών που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού.

Περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η Meghan Markle αποκάλυψε τον λόγο που έσβησε το προφίλ της στο Instagram

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς: Δείτε πώς ευχήθηκαν στον γιο τους, Δημήτρη για τα γενέθλιά του! 

Δάκρυσε on air η Νάντια Κοντογεώργη: Ο λόγος της συγκίνησής της 

Keywords
Τυχαία Θέματα