Θέλεις έξτρα λάμψη; Τα 3 SOS βήματα της καθημερινής μας περιποίησης από τη Θεανώ Μπέλλα

Η σωστή καθημερινή περιποίηση είναι το Α και το Ω για λαμπερή επιδερμίδα, τονίζει η αγαπημένη μας Θεανώ και εξηγεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούμε ευλαβικά, πρωί και βράδυ. «Αρχίζουμε με έναν πολύ καλό καθαρισμό, καθώς αν δεν προηγηθεί αυτό με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων έχει αποδειχθεί από έρευνες πως το 50% της περιποίησης που θα ακολουθήσει (ακόμα κι αν έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα προϊόντα) πάει χαμένη», λέει.

«Ο καλός καθαρισμός είναι ακόμα πιο σημαντικός για το λιπαρό δέρμα που εμφανίζει τάση για ακμή, καθώς μόνο αν αφαιρεθεί η επιφανειακή λιπαρότητα, θα μπορέσουν

να διεισδύσουν και να δράσουν τα συστατικά των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν μετά».

Η Θεανώ εξηγεί πως ένα καλό γαλάκτωμα είναι απαραίτητο. «Τα γαλάκτωμα καθαρισμού πρέπει να είναι λεπτόρευστο και να εφαρμόζεται με απαλές κυκλικές κινήσεις, ώστε να μην ερεθίζει το δέρμα. Αφαιρεί τους ρύπους, το σμήγμα (το φυσικό λίπος του δέρματος), τον ιδρώτα και το ελαφρύ μακιγιάζ».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει τη σημασία της λοσιόν. « Το επόμενο απαραίτητο βήμα είναι μια λοσιόν που επαναφέρει το φυσιολογικό, ελαφρώς όξινο PH στο δέρμα (5,5-6,5) το οποίο διαταράσσεται με το γαλάκτωμα (που έχει αλκαλικό PH, συνήθως 9-10. Αν δεν βάλουμε λοσιόν το PH της επιδερμίδας παραμένει αλκαλικό και αυτό την βάζει σε κίνδυνο γιατί σε αλκαλικό PH βακτήρια και μύκητες πολλαπλασιάζονται, ενώ σε όξινο εξουδετερώνονται. Η λοσιόν λοιπόν μετά το γαλάκτωμα προστατεύει την επιδερμίδα από μολύνσεις και σπυράκια. Παράλληλα, κλείνει και συσφίγγει ήπια τους πόρους που έχουν ανοίξει κατά τον καθαρισμό –κάτι πιο σημαντικό σε λιπαρά δέρματα που έχουν μεγαλύτερους πόρους».

Το επόμενο βήμα είναι η κρέμα ενυδάτωσης, κατάλληλη για τον κάθε τύπο δέρματος, ενώ η ίδια διαδικασία (γαλάκτωμα, λοσιόν, κρέμα) πρέπει να ακολουθείται πρωί-βράδυ (ακόμα κι αν η επιδερμίδα είναι χωρίς μακιγιάζ), όπως λέει η Θεανώ συμπληρώνοντας πως «Καλό είναι δύο φορές την εβδομάδα να γίνεται και χρήση μάσκας κατάλληλη για τον κάθε τύπο δέρματος». Το ιδανικό είναι το πρωί να χρησιμοποιούμε πάντα μια κρέμα με αντηλιακή προστασία, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και το χειμώνα, καθώς προστατεύει το δέρμα μας από τη φωτογήρανση και το ενυδατώνει. Μάλιστα, μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα μπορεί να αντικαταστήσει το μέικ απ με τον πιο αποτελεσματικό και φυσικό τρόπο.

Για έξτρα ενίσχυση της λάμψης μας, υπάρχουν insta προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιούμε το βράδυ (για λείανση των ρυτίδων, ανάπλαση, εξάλειψη λεκέδων κλπ) τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Η Θεανώ Μπέλλα (φωτό)

Keywords
Τυχαία Θέματα