Θεανώ Μπέλλα: Η αισθητικός της Φαίης αποκαλύπτει τους 5 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για τέλεια επιδερμίδα

Η Θεανώ Μπέλλα είναι η αισθητικός της Φαίης μας. Εκείνη που εμπιστεύεται προκειμένου η επιδερμίδα της να έχει τέλεια όψη την οποία μπορείτε να αποκτήσετε αρκεί να ακολουθήσετε τους 5 βασικούς κανόνες περιποίησης.

Η αγαπημένη μας αισθητικός τους αποκαλύπτει. Εσείς απλά πρέπει να τους ακολουθήσετε πιστά.

Κανόνας 1ος: Καλή γενική κατάσταση
Μην περιμένετε υγιές και όμορφο δέρμα χωρίς καλή γενική κατάσταση του οργανισμού σας. Εκτός από τη σωστή, καθημερινή περιποίηση πρέπει 

να ακολουθείτε και μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και παράλληλα να κοιμάστε καλά. Είναι απαραίτητες οι τροφές με βιταμίνες όπως για παράδειγμα τα λαχανικά ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το stress.

Κανόνας 2ος: Σωστή επιλογή καλλυντικών
Αρκετές είναι οι φορές που επιλέγεται λάθος προϊόντα περιποίησης ειδικά όσες από εσάς έχετε μικτό δέρμα. Μία επίσκεψη σε αισθητικό μπορεί να λύσει το πρόβλημα της επιλογής των προϊόντων που είναι πραγματικά ιδανικά για τη δική σας επιδερμίδα.

Κανόνας 3ος: Χρησιμοποιείτε προϊόντα διαφορετικών εταιρειών
Κάθε εταιρεία έχει στα καλλυντικά της την δική της ιδιαίτερη βασική σύσταση (γαλακτοποιητές, συντηρητικά κλπ), που δεν ταιριάζουν πάντα με τις βάσεις άλλων εταιρειών.  Μάλιστα, ορισμένες φορές προκύπτουν ακόμη και ασυμβατότητες που προκαλούν ερεθισμούς όπως κοκκινίλες. Καλό είναι κάθε φορά να χρησιμοποιείτε ένα συνδυασμό προϊόντων της ίδιας εταιρείας.

Κανόνας 4ος: Ο σωστός καθαρισμός είναι η βάση τής φροντίδας
Χωρίς σωστό καθαρισμό καμία καλλυντική φροντίδα δεν είναι πλήρης. Ο βασικός κανόνας για σωστό καθαρισμό είναι:
Ελαφρά υδατικά γαλακτώματα για τα ξηρά, ευαίσθητα και ώριμα δέρματα και πιο απαλές φόρμουλες για λιπαρά και μικτά δέρματα, ώστε να διαλύουν το σμήγμα. Ο σωστός καθαρισμός περιλαμβάνει πάντοτε και την λοσιόν προσώπου, η οποία επαναφέρει το φυσιολογικό, ελαφρά όξινο pH στην επιδερμίδα, το οποίο έχει την ιδιότητα να διαταράσσεται  με το γαλάκτωμα.

Κανόνας 5ος:  Προσοχή  στον ήλιο
Η επίδραση των υπεριωδών είναι η κύρια αιτία για την πρόωρη γήρανση του δέρματος (φωτογήρανση).  Έτσι, από την αρχή τής άνοιξης  απλώνουμε πάντοτε αντηλιακό όταν βγαίνουμε στον ήλιο. Τονίζεται ότι η μεγαλύτερη βλάβη συμβαίνει στις πρώτες ηλιόλουστες ημέρες της άνοιξης, όταν το απροετοίμαστο δέρμα δέχεται απότομη καταιγίδα υπεριωδών και όχι το καλοκαίρι που η επιδερμίδα μας έχει πια συνηθίσει τον ήλιο.  Και τότε ακριβώς είναι που χρειάζεται περισσότερο το αντηλιακό!

Διαβάστε ακόμη:

O nail artist της Jennifer Lopez έχει τις ωραιότερες καλοκαιρινές προτάσεις που θα σας ξετρελάνουν!

Κιτρίνισαν τα νύχια των ποδιών σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα