Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Συντετριμμένος από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ – «Έχουμε ζήσει πολλά μαζί…»

Η Βασίλισσα Ελισάβετ «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη 8/9 σε ηλικία 96 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τη Βρετανία. Η ίδια αποτέλεσε τη μακροβιότερη μονάρχης, αφού κατείχε το στέμμα της βασιλείας για 70 χρόνια. Με τον θάνατό της κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της Βρετανίας και ανοίγει  ένα άλλος, αφού θα τη διαδεχτεί ο γιος της, Κάρολος Γ‘, όπως θα είναι ο νέος τίτλος του.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είναι συντετριμμένος από την είδηση θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, γεγονός που εξομολογείται μέσα από τη δήλωσή του. Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ

αναφέρεται στις στιγμές που πέρασαν μαζί ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα και στον νέο βασιλιά, Κάρολο Γ.

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

«Είμαι συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Μέσα στην μακραίωνη θητεία της αποτέλεσε φάρο αξιοπρέπειας και σοβαρότητας για όλον τον κόσμο πέραν της χώρας της και της Κοινοπολιτείας. Ήταν μια φωτισμένη μονάρχης που σε δύσκολες περιόδους κράτησε ενωμένο τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αγαπήθηκε πάρα πολύ και αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Έχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη, την τρυφερότητα και την στήριξη από την ίδια προς εμένα και την οικογένειά μου. Θα μας λείψει πολύ. Στον Βασιλιά Κάρολο Γ’, εύχομαι ολόψυχα να έχει μια αντίστοιχα καλή πορεία στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας».

Διαβάστε ακόμα:

 Cristiano Ronaldo: Στο πλευρό των Βρετανών μετά τον θάνατό της βασίλισσας Ελισάβετ -«Θρηνώ γιατί είναι αναντικατάστατη»

 Η Παρασκευή Κερασιώτη έγινε θεία -Γέννησε η αδερφή της!

 Θοδωρής Αθερίδης: Δημοσίευσε φωτογραφίες από τον γάμο της κόρης του και τη βάφτιση του εγγονού του

Keywords
Τυχαία Θέματα