Τελικά πόσο υγιεινό είναι πλένετε τα χέρια σας με μπάρα σαπουνιού;

Μένουμε ακόμη σπίτι και φροντίζουμε ώστε να είμαστε ασφαλείς εμείς και όλοι οι αγαπημένοι μας. Ακολουθούμε πιστά τις συμβουλές των ειδικών και τους κανόνες υγιεινής.

Και εσείς αυτό κάνετε. Πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας και προσπαθείτε να μην πιάνετε το πρόσωπο σας. Φοράτε τη μάσκα σας και τα γάντια όπου και όταν είναι απαραίτητο και το αντισηπτικό βρίσκεται δίπλα σας αλλά και στην τσάντα σας

Τι συμβαίνει όμως με τις μπάρες σαπουνιού που επανήλθαν στον προσκήνιο τον τελευταίο καιρό; Πόσο υγιεινές είναι; Οι ειδικοί έχουν την απάντηση. 

Οι μπάρες σαπουνιού συγκεντρώνουν

βακτήρια και ιούς τα οποία εξαφανίζονται αμέσως μόλις έρθουν (οι μπάρες) σε επαφή με το νερό. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα μπάρα ή υγρό σαπούνι.

Τα κλασικά σαπούνια είναι μια καλή λύση αρκεί να πλένετε τα χέρια σας για 20 τουλάχιστον δευτερόλεπτα. Και τα δύο όμως είναι ιδανικά τη συγκεκριμένη περίοδο αφού η σύνθεση τους βοηθά στον απόλυτο καθαρισμό.

Εκείνο που πρέπει να προσέξετε είναι να προστατεύετε το σαπούνι. Καλό είναι να το έχετε σε ειδική θήκη στο μπάνιο και να προσπαθείτε να το κρατάτε στεγνό πριν από την επόμενη χρήση. 

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε γιατί οι celebrities βάφουν τα μαλλιά τους μπλε

Τα 5 ωραιότερα αρώματα της Άνοιξης

Keywords
Τυχαία Θέματα