Τέμπη: 20χρονος που επέβαινε στο 2ο βαγόνι έσωσε 10 ανθρώπους – Η συγκινητική ανάρτηση

Θλίψη, απογοήτευση, φόβος και οργή είναι τα συναισθήματα που έχουν καταβάλλει το πανελλήνιο το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη. Η σημερινή ημέρα, η πρώτη ημέρα της άνοιξης είναι μια μαύρη Τετάρτη, που σημάδεψε τις ζωές δεκάδων συνανθρώπων μας.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι νεκροί μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη έχουν ξεπεράσει τους 40, ενώ οι τραυματίες τους 70. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγνοούνται και οι οικογένειές τους κάνουν έκκληση για βοήθεια, ελπίζοντας ότι

είναι ζωντανοί.

Μέσα στο σκοτάδι που έχει σκεπάσει από χθες την χώρα μας, υπάρχουν και κάποιες ιστορίες που μας γεμίζουν φως και μας δίνουν την ελπίδα πως αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα. Η γιατρός του νοσοκομείου Λάρισας, Ειρήνη Τζιαστούδη, δημοσίευσε στο προφίλ της στο Facebook μια φωτογραφία με έναν 20χρονο φοιτητή που βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι.

Ο ίδιος κατάφερε να βγει αλώβητος, ωστόσο παρέμεινε στο σημείο και βοήθησε ακόμα δέκα συνεπιβάτες του να εξέλθουν από το βαγόνι και να σώσουν τις ζωές τους.

Όσα έγραψε στην ανάρτησή της η γιατρός Ειρήνη Τζιαστούδη:

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, Ανδρέας Αλικανιώτης ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι.

Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος! Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!».

Διαβάστε ακόμα:

 Ξέσπασε ο Γιώργος Παπαδάκης: «Δεν την θέλουμε τη συμπαράσταση»

 Μιχάλης Χατζηγιάννης: Η πρώτη ανάρτηση ως υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου

 Τέμπη: Η συγκλονιστική μαρτυρία 22χρονης που σώθηκε γιατί δεν αποδέχτηκαν το πάσο της

Keywords
Τυχαία Θέματα