Τα top αιθέρια έλαια που καταπολεμούν την αϋπνία

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο μετά από μια ατέλειωτη μέρα γεμάτη με πολλές υποχρεώσεις, συναντήσεις και πιεστικά deadlines να μην μπορείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε σαν πουλάκι για να αναπληρώσετε την χαμένη σας ενέργεια και να ξεκουραστείτε.

Ναι, πολλές αντιμετωπίζουμε μεγάλο θέμα με τον ύπνο, όμως υπάρχει λύση που θα βάλει τέλος στον εφιάλτη σας.

Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά τα αιθέρια έλαια στα οποία “ορκίζονται’’ οι health experts

-και εμείς φυσικά γιατί τα έχουμε δοκιμάσει και έχουμε δει πως δουλεύουν- και θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την insomnia. Ας δούμε τα κορυφαία.

Jasmine oil

Το γιασεμί είναι ένα ισχυρό έλαιο που βοηθάει πολύ στον ύπνο αλλά ενεργοποιεί και την μελατονίνη στον οργανισμό.

Μπορείτε να το απλώσετε στο πρόσωπό σας μαζί με την κρέμα σας ή να το τοποθετήσετε στα “pulse points” του σώματος σας όπως θα κάνατε με το άρωμά σας.

Lavender oil

Το άρωμα της λεβάντας αν και πιο ισχυρό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα απελευθερώσει όλη την ένταση της ημέρας.

Ψεκάστε τις μαξιλαροθήκες ή τον χώρο σας πριν κοιμηθείτε τοποθετώντας σταγόνες από έλαιο λεβάντας σε ένα βαποριζατέρ μαζί με νερό ή κατευθείαν στο δέρμα σας όπως στα χέρια η τα πόδια.

Cedarwood

Το κεδρόξυλο είναι ένα σύνηθες άρωμα σε πολλές κολόνιες αλλά επίσης αποτελεσματικό στην χαλάρωση. Βοηθάει στο να μειώσετε το άγχος καθώς διεγείρει την ντοπαμίνη στον εγκέφαλο.

Ψεκάστε το στα μαξιλάρια ή το κρεβάτι πριν κοιμηθείτε. Μπορείτε επίσης να το αναμείξετε μαζί με έλαιο λεβάντας, φτιάχνοντας ένα φυσικό κοκτέιλ που θα σας μεταμορφώσει σε… Ωραία κοιμωμένη.

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα:

Essential boosting hacks για ένα γερό ανοσοποιητικό όλο τον Χειμώνα!

Διατροφή πριν και μετά τη γυμναστική: 5 tips που θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες!

Snack Time: 3 συνταγές για γρήγορα σνακ με το αγαπημένο μας ψωμί του τοστ που θα βάλουν τέλος στις βραδινές σας λιγούρες -ΒΙΝΤΕΟ!

Keywords
Τυχαία Θέματα