Τα πιο υγιεινά φρούτα και λαχανικά του Φθινοπώρου!

Το Φθινόπωρο εκτός από τον πιο δροσερό καιρό φέρνει μαζί του και μία ποικιλία από φρούτα και λαχανικά. 

Αυτά φυσικά είναι ιδανικά για να φτιάξετε απολαυστικά comfort γεύματα που εκτός από πολύ νόστιμα, είναι πλόυσια σε βιταμίνες και γεμάτα οφέλη για την υγεία.

Το να επιλέγετε εποχιακά προιόντα είναι ό, τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για την διατροφή σας, αφού περιέχουν την μέγιστη φρεσκάδα και θρεπτική αξία που θέλετε για την καθημερινή σας διατροφή.

Δείτε την λίστα με τα λαχανικά και φρούτα που ανυπομονούμε να απολαύσουμε το φθινόπωρο καθώς και τα οφέλη που θα προσφέρουν
στον οργανισμό μας!

Μήλα

Σίγουρα δεν υπάρχει πιο δημοφιλές φρούτο για την φθινοπωρινή περίοδο από τα μήλα.

Νόστιμα, τραγανά και με πολλές ποικιλίες για να διαλέξετε. Γεμάτα φυτικές ίνες και βιταμίνη C και τα ιδανικότερα για να τα καταναλώνετε με την φλούδα!

Δώστε τους πρωταγωνιστική θέση στα σνακ σας, είτε σκέτα είτε με αμυγδαλοβούτυρο. Επίσης σας προτείνουμε να τα προσθέσετε σε smoothies αλλά και σε σαλάτες με πλιγούρι και κινόα.

Κολοκύθα

Μπορεί εμείς εδώ να μην γιορτάζουμε το Halloween όμως ένα γεύμα με κολοκύθα σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από την λίστα μας.

Όπως και τα αλλά κολοκυθάκια, η κολοκύθα περιέχει βήτα -καροτίνη που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, η οποία παρέχει στην υγεία σας πολλά πρόνομια.

Είναι επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών. Επιλέξτε μικρές κολοκύθες οι οποίες είναι πιο γευστικές και φτιάξτε πουρέ, ψωμί, κεικ, τάρτα ή ένα ντιπ. Οι σπόροι της είναι επίσης ένα τέλειο σνακ!

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι μία πραγματικά θρεπτική και νόστιμη επιλογή οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, αλλά είναι ιδιαίτερα τέλειες το Φθινόπωρο όταν είναι στην εποχή τους.

Αυτό το αμυλούχο comfort food συνοδεύεται από πολλά οφέλη για την υγεία. Περιέχουν πολλά θρεπτικά συσταστική, φυτικές ίνες, βιταμίνη A και C.

Σερβίρετέ τις ως συνοδευτικό ψημένες στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι και σκόρδο, σε πουρέ ή μέσα σε μία σαλάτα.

Αχλάδι

Συχνά παραβλέπουμε το συγκεκριμένο φρούτο, όμως στα αχλάδια αξίζει λίγη περισσότερη αγάπη.

Αυτό το ζουμερό φρούτο είναι παρόμοιο με ένα μήλο στην διατροφή, αλλά περιέχει ακόμα περισσότερες χορταστικές φυτικές ίνες.

Βιταμίνη C και κάλιο που ρυθμίζει την λειτουργία της καρδιάς και διατηρεί τους μύες και τα νεύρα σε άριστη κατάσταση.

Προσθέστε τα σε σαλάτες, σε γλυκά όπως κεικ και muffins, ψητά στο φούρνο με κανέλα ή και σκέτα σαν σνακ.

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα παρακάτω:

Υγιεινός τρόπος ζωής: 3 συμβουλές για να τον υιοθετήσετε!

Πρωινό: 2 συνταγές με βρώμη για ενέργεια και αδυνάτισμα!

Διατροφή πριν και μετά τη γυμναστική: 5 tips που θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες!

Keywords
Τυχαία Θέματα