Σου με σολομό από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Υλικά για το Σου

Νερό 360 ml.

Βούτυρο αγελάδος 150 γρ.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ.

Αυγά 6 μεσαία

Αλάτι, πιπέρι –

Υλικά για την γέμιση

Τυρί κρέμα 150 γρ.

Κρέμα γάλακτος 300 ml.

Καπνιστό σολομό 200 γρ.

Αλάτι, πιπέρι, λίγο άνηθο –

Εκτέλεση για τα σου:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση. Αμέσως μετά τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα

ζυμαράκι.

Βάζουμε το κατσαρολάκι μας με το ζυμαράκι πάλι στη φωτιά και το σοτάρουμε για ένα περίπου λεπτό. Παίρνουμε το ζυμαράκι μας το τοποθετούμε μέσα στο μίξερ με το φτερό και το ανακατεύουμε για να κρυώσει λίγο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και αφού έχει κρυώσει λίγο, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά που τα έχουμε πρώτα χτυπήσει. Όταν το ζυμάρι μας απορροφήσει όλα τα αυγά τότε είναι έτοιμο. Βάζουμε το ζυμάρι μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής
και κάνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση -γιατί διπλασιάζονται- μικρά σουδάκια στο μέγεθος περίπου ενός κέρματος 2€.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Εκτέλεση για την κρέμα:

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και αφού γίνει μια σφιχτή κρέμα, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον κομμένο άνηθο και το σολομό που έχουμε ψιλοκόψει.

Βάζουμε την κρέμα μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστική και γεμίζουμε τα σουδάκια μας που έχουν κρυώσει και έχουμε κόψει στη μέση.

Τέλος, γαρνίρουμε με λίγο σολομό ένα μικρό κομμάτι λεμονιού και λίγο άνηθο.

Keywords
Τυχαία Θέματα