Σκέφτεστε να κάνετε λεύκανση στις μασχάλες; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Οι μασχάλες είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος και γνωρίζουμε πως οι περισσότερες από εσάς τις φροντίζετε με επιμέλεια. Δεν ξεχνάτε ποτέ το αποσμητικό σας αμέσως μετά το ντους και φυσικά κάνετε αποτρίχωση, μόνες με ξυράφι ή κερί αλλά και με λέιζερ, αν θέλετε να ξεμπερδεύετε μια και καλή από τις τριχοφυΐα.

Τον τελευταίο καιρό όμως, και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν μπει το Καλοκαίρι υπάρχει κάτι που σας απασχολεί και μάλιστα έντονα: Οι μασχάλες σας έχουν αποκτήσει μια σκουρόχρωμη απόχρωση και θέλετε

να να σας πούμε τα πάντα για την λεύκανση. 

Αρχικά θα πρέπει να μάθετε για ποιο λόγο σκουραίνει το δέρμα στις μασχάλες: Πρώτη και πιο συχνή αιτία είναι η κληρονομικότητα. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει ο τόνος της επιδερμίδας σας.

Όσο πιο σκούρος είναι τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να αποκτήσετε την συγκεκριμένη απόχρωση στις μασχάλες. Τα αποσμητικά και ειδικά εκείνα που περιέχουν αλουμίνιο στη σύνθεση τους, επίσης δημιουργούν σκούρο χρώμα όπως επίσης και η συχνή αποτρίχωση με ξυράφι.

Οι αγαπημένες μας beauty bloggers έχουν μια πολύ απλή λύση -συνταγή που θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τις δυσχρωμίες. Αρκεί να αναμίξετε λεμόνι με μαγειρική σόδα και να απλώσετε το μείγμα στις μασχάλες σας.

Το αφήνετε ελάχιστα, 2-3 λεπτά, και το αφαιρείτε με άφθονο κρύο νερό. Και τα δύο συστατικά είναι πολύ δυνατά που σημαίνει πως με την παραμικρή ενόχληση στο δέρμα θα πρέπει να πλύνετε τις μασχάλες σας.

Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να κάνετε scrub στο συγκεκριμένο σημείο. Το πιθανότερο είναι να ερεθίσετε την περιοχή και να κάνετε τα πράγματα χειρότερα.

Μην ξεχνάτε να απλώνετε ενυδατική κρέμα στις μασχάλες σας, καθημερινά μετά το ντους, όπως ακριβώς κάνετε και στο υπόλοιπο σώμα.

Και φυσικά να τις προστατεύετε από την ηλιακή ακτινοβολία, που σημαίνει πως πρέπει να απλώνετε αντηλιακό το οποίο ανανεώνετε κάθε δύο ώρες αλλά και αμέσως μόλις βγείτε από τη θάλασσα.

Διαβάστε ακόμη μερικά τέλεια θέματα σχετικά με την ομορφιά και την περιποίηση της επιδερμίδας:

Ρίχνετε νερό στο σαμπουάν σας; Δείτε γιατί πρέπει να σταματήσετε!

Catherine Zeta-Jones: Ακολουθεί το παράδειγμα της Rihanna και λανσάρει τη δική της beauty σειρά!

Keywords
Τυχαία Θέματα