Σίσσυ Χρηστίδου: Ξεσπά κατά της «Κιβωτού του Κόσμου» -«Αντί να γυρίσουν τη δομή ανάποδα, λένε ότι τα παιδιά το κάνουν από κακία και δόλο»

Σοκ έχει προκληθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τις καταγγελίες που έγιναν για ασέλγεια από τρία αγόρια κατά της «Κιβωτού του Κόσμου». Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να ερευνά την υπόθεση ενώ κι άλλοι άνθρωποι που πέρασαν τα παιδικά χρόνια τους σε διάφορες δομές του ιδρύματος μίλησαν για σωματική κακοποίηση, ασέλγεια, σκληρές τιμωρίες, παιδική εργασία και πείνα.

Το πρωί του Σαββάτου (19/11) στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» προβλήθηκαν οι δηλώσεις που έκαναν χτες (18/11) ο πατέρας Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού στην ΕΡΤ,

με τη Σίσσυ Χρησίδου να ξεσπάει μετά την προβολή του βίντεο.

«Να ρωτήσω κάτι; Καταλαβαίνω ότι βάλλεται η Κιβωτός, ότι έχει δώσει όλη αυτή την αγάπη, προστατεύει τα παιδιά και τώρα τους έχει βρει αυτό τους ανθρώπους και τα λοιπά. Όταν είσαι στη θέση των ανθρώπων αυτών και έρχεται ένα από τα παιδιά σου, γιατί είναι παιδί τους, το μεγάλωσαν και σου λέει μου έχει συμβεί αυτό. Εσύ αντί να πεις θα το ψάξω, θα το ερευνήσω, θα γυρίσω ανάποδα την δομή να βρω ποιος μπορεί να τόλμησε να σου κάνει κάτι τέτοιο. Βγαίνεις απευθείας μέσα σε μία μέρα χωρίς καμία έρευνα να έχει πραγματοποιηθεί και λες το κάνει από κακία, το κάνει με δόλο και για να μας εκδικηθεί για την αγάπη που το δώσαμε;

Εγώ δεν μιλάω για στοιχεία, ρωτάω πως εξηγείται αυτή η αντίδραση. Κάποιος να μου πει. Πώς υπάρχει αυτή η σιγουριά; Γιατί δεν στέκεσαι δίπλα στο παιδί σου; Δεν θα φέρω τον κόσμο ανάποδα αν έρθει το παιδί μου και μου πει ότι το πείραξαν;», είπε οργισμένη η Σίσσυ Χρηστίδου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσαν χτες (18/11) ο πατέρας Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού στην ΕΡΤ.

«Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος. Έχω ακούσει για σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για θεραπευτικά προγράμματα σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά ήταν έγκλειστα.

Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας. Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία.

Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε. Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι λάθος. Έχω δώσει ότι έχω και δεν έχω. Δεν έχουμε κάνει ποτέ διακοπές για να είμαι πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο πατέρας Αντώνιος στην δημόσια τηλεόραση.

Από πλευράς της, η Πρεσβυτέρα  τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα. «Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού», είπε, μεταξύ άλλων.

Εκτίμησε δε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν επιτρέπεται η παραβατική συμπεριφορά στην «Κιβωτό».

Διαβάστε επίσης:

Αγγελική Ηλιάδη για «Super Κατερίνα»: «Αυτό για μένα είναι ασέβεια, είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στα τόσα χρόνια»

Ιωάννα Μαλέσκου -Κωνσταντίνος Δανιάς: Ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους

Ναταλία Γερμανού για Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Σκοτωθήκαμε και έφυγα από τον Alpha όχι με τον καλύτερο τρόπο»

Keywords
Τυχαία Θέματα