Σήμερα βάφουμε αυγά: Τρεις τρόποι, ένας κλασικός και δυο ανατρεπτικοί για να διαλέξεις!

Μεγάλη Πέμπτη και όλες οι νοικοκυρές σήμερα βάφουν τα αυγά τους. Εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε τρεις τρόπους για να διαλέξετε αυτόν που σας αρέσει περισσότερο. Έναν παραδοσιακό και δύο ανατρεπτικούς. Η επιλογή δική σας!

Ο παραδοσιακός

1. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βαφής των αυγών, πρέπει να τα ξεπλύνετε καλά. Αν τα έχετε στο ψυγείο, καλό θα ήταν να τα αφήσετε για μία περίπου ώρα εκτός, ώστε να αποκτήσουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
2. Γεμίζετε μέχρι τη μέση με νερό μια μέτρια κατσαρόλα και ρίχνετε 4 κουταλιές ξίδι. Το ξίδι θα βοηθήσει

στο να μη σπάσουν κατά τη διάρκεια του βρασμού. Τα τοποθετείτε σε δύο στρώσεις, χωρίς όμως να τα στριμώξετε. Τα βράζετε για περίπου 25 λεπτά στην αρχή σε δυνατή φωτιά (για 5 λεπτά) και στη συνέχεια σε χαμηλή.
3. Διαλύετε την μπογιά σε 1 1/2 λίτρο χλιαρό νερό μέσα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.
4. Βάζετε με προσοχή ένα ένα τα αυγά στην μπογιά με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε για 3 λεπτά περίπου. Προσοχή, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας καλό είναι να φοράτε γάντια της μιας χρήσης για να μη βάψουν τα χέρια σας.
5. Αφού τα βγάλετε από την κατσαρόλα, τα αφήνετε να στεγνώσουν και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο, στο οποίο όμως πρώτα έχετε στρώσει σακούλες σούπερ μάρκετ.
6. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο και βουτάτε την άκρη μιας χαρτοπετσέτας, με την οποία γυαλίζετε στη συνέχεια απ’ όλες τις πλευρές το αυγό.

Με μονωτική ταινία

1. Απλώνετε τη μονωτική ταινία σε μια ξύλινη επιφάνεια και την κόβετε σε λεπτές παράλληλες λωρίδες.
2. Τοποθετείτε στα ήδη βρασμένα αυγά τις κομμένες λεπτές λωρίδες της μονωτικής ταινίας ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να φτιάξετε.
3. Με μια τρυπητή κουτάλα τα τοποθετείτε με προσοχή μέσα στη βαφή και τα αφήνετε τουλάχιστον για 3 λεπτά.
4. Αφού τα βγάλετε από τη βαφή, το αυγό έχει πάρει το χρώμα που θέλετε εκτός από τα σημεία που βρίσκεται η μονωτική ταινία.
5. Αφού στεγνώσουν λίγο, αφαιρείτε προσεκτικά τη μονωτική ταινία από τα αυγά και τα γυαλίζετε με τον ίδιο τρόπο.

Με λαστιχάκια

1. Εναλλακτικά, αντί για μονωτική ταινία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαστιχάκια για να δώσετε ένα διαφορετικό σχέδιο. Σ’ αυτή την περίπτωση δοκιμάστε να γυρίσετε δύο ή τρεις φορές το λαστιχάκι γύρω από το αυγό ή να το περάσετε χιαστί. Στη συνέχεια ακολουθείτε την ίδια διαδικασία βαφής.

To tip της επιτυχίας: 

Τα άσπρα αυγά, λόγω της λαμπερότητάς τους, προτιμήστε να τα βάψετε με μια μπλε, κίτρινή ή πράσινη βαφή. Αντίθετα, στα πιο σκούρα ταιριάζει καλύτερα το κόκκινο χρώμα.

Διαβάστε ακόμα:

Το κυνήγι των κρυμμένων πασχαλινών αβγών: Φτιάξτε μόνες σας τον εξοπλισμό!

Keywords
Τυχαία Θέματα