Σήμερα θα περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με δυο φανταστικές μάσκες που θα φτιάξετε μόνες σας!

Έξω χιονίζει κι εσείς δεν πρόκειται να βγείτε. Δεν υπάρχει λόγος να περάσετε όλη την ημέρα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας. Εμείς έχουμε την τέλεια ιδέα.

Θα ασχοληθείτε με τα μαλλιά σας και πιο συγκεκριμένα θα φτιάξετε μόνες σας την τέλεια μάσκα ενυδάτωσης ή λείανσης, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Θα χρειαστείτε υλικά που σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα σας.

Δείτε στη συνέχεια τα υλικά και την εκτέλεση και ετοιμαστείτε για το τέλειο αποτέλεσμα.

Μάσκα ενυδάτωσης:

Θα χρειαστείτε μία μπανάνα, ελαιόλαδο

και μέλι. Και αν η μπανάνα έχει μαυρίσει, ακόμη καλύτερα. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, συστατικό που χαρίζει λάμψη και απαλότητα.

Το ελαιόλαδο περιέχει λιπαρά οξέα που προσφέρουν την χαμένη υγρασία στην τρίχα ενώ το μέλι εκτός από απαλότητα αντιμετωπίζει δραστικά το φριζάρισμα.

Πως θα τη φτιάξετε: Λιώνετε την μπανάνα στο μπλέντερ ή με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε το λάδι και τέλος το μέλι. Αναμιγνύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα.

Απλώνετε τη μάσκα στην επιφάνεια των μαλλιών αποφεύγοντας τη ρίζα. Την αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα λείανσης:

Θα χρειαστείτε αβοκάντο, γάλα, ελαιόλαδο, μέλι και έλαιο λεβάντας. Το αβοκάντο περιέχει φυσικά έλαια και βιταμίνες που θρέφουν και χαρίζουν έξτρα απαλότητα όπως επίσης και το μέλι. Το γάλα και το έλαιο λεβάντας βοηθούν στην λείανση της τρίχας.

Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο αφού η συγκεκριμένη μάσκα ξεμπλέκει τα μαλλιά. Παράλληλα προστατεύει από τη θερμότητα των συσκευών που θα χρησιμοποιήσετε για το styling.

Πως θα τη φτιάξετε: Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Αφού λουστείτε απλώνετε τη μάσκα στα μαλλιά και την αφήνετε να δράσει 5-10 λεπτά. Την ξεπλένετε πολύ καλά. Ταμπονάρετε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα και χτενίζετε καλά.

Συνεχίστε κανονικά με το  styling. Το σωστό είναι να απλώσετε ένα προϊόν κατά της θερμότητας ειδικά αν χρησιμοποιήσετε σίδερο ισιώματος.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας:

Αν θέλετε τα φρύδια σας να είναι τέλεια ακολουθήσετε το trick της Rosie Huntington-Whiteley!

Beige nails: Το πιο chic και δημοφιλές look της σεζόν!

Keywords
Τυχαία Θέματα