Σηκώνουν ρολά εμπορικά κέντρα και κέντρα αισθητικής – Πώς θα λειτουργούν και ποια μέτρα θα ισχύουν

Με τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά κέντρα να μπορούν να ανοίξουν από σήμερα τις πόρτες τους για το κοινό πλέον το σύνολο του λιανικού εμπορίου επανέρχεται σε λειτουργία καθώς κορυφώνεται η εμπορική κίνηση για την πασχαλινή περίοδο.

Έτσι λοιπόν από σήμερα ο καταναλωτής μπορεί να επισκεφθεί οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα, εμπορικό κέντρο, εκπτωτικό χωριό ή outlet ή να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες κομμωτηρίου, περιποίησης νυχιών ή αισθητικής. Αρκεί βέβαια να ακολουθήσει τη διαδικασία των προκαθορισμένων ραντεβού, είτε αφορά την παραλαβή

απ’ το κατάστημα (click away) είτε την επιτόπια έρευνα αγοράς (click inside).

Μάλιστα το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει πλέον για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας μιας που από σήμερα μπορούν να λειτουργήσει το λιανεμπόριο και στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης με τη μέθοδο του click inside.

Στην περίπτωση των εμπορικών κέντρων, εκπτωτικών χωριών, outlets κ.ο.κ. το ραντεβού μπορεί να κλειστεί σε κάποιες περιπτώσεις κεντρικά και σε κάποιες άλλες με το κατάστημα το οποίο θέλει ο καταναλωτής επιθυμεί να επισκεφθεί.

Για παράδειγμα τα Factory Outlet, που από χθες είχαν ενεργοποιήσει ήδη σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα τους, κλείνει ραντεβού κεντρικά. Κοινώς μπαίνει ο καταναλωτής στην ιστοσελίδα ή χρησιμοποιεί την ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ενεργοποιηθεί και κλείνει το ραντεβού που επιθυμεί για την είσοδο του στο κατάστημα.

Όπου δεν προβλέπεται κεντρική διαχείριση ο καταναλωτής θα κλείσει ραντεβού με το κατάστημα προορισμού εντός του εμπορικού κέντρου.

Σημειωτέον ότι στα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά ισχύουν δύο περιορισμοί. Ο πρώτος αφορά τα ίδια τα καταστήματα και προβλέπει 1 πελάτη για κάθε 25 τμ. Ο δεύτερος τους κοινόχρηστους χώρους, όπου ισχύει η αναλογία 1 πελάτης για κάθε 10 τμ

Ο καταναλωτής επίσης θα ενημερώνεται απ’ το κατάστημα ή το εμπορικό κέντρο για τη διάρκεια του ραντεβού του.

Το ραντεβού θα πιστοποιείται είτε μέσω sms είτε μέσω email που θα στέλνεται απ’ το κατάστημα στον καταναλωτή, όπως ακριβώς γίνεται και με τα καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους, όπως ισχύει τις τελευταίες εβδομάδες.

Από εκεί και έπειτα ο καταναλωτής για τη μετάβαση του στο ραντεβού θα πρέπει να στείλει sms στο 13032 όπου θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του. Με τη λήψη της έγκρισης αυτομάτως θα έχει τρεις ώρες για τα ψώνια του. Κάθε καταναλωτής μπορεί να λάβει την ημέρα μόνο ένα τέτοιο sms για τη μετακίνηση του σε εμπορικό κατάστημα.

Με αυτό τον τρόπο εξάλλου ο καταναλωτής μπορεί να κινείται και στα υπόλοιπα καταστήματα και πολυκαταστήματα, τα οποία λειτουργούν ήδη με τη μέθοδο του click away και click inside τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα