Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα

Τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρα 13 Ιουνίου, η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της και τον κόσμο του πολιτισμού.

Η κηδεία της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης έγινε σήμερα (21/6) στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν

το “παρών” στην εξόδιο ακολουθία ήταν η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Λυδία Κονιόρδου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μίνως Μάτσας κ.α

Ποια ήταν η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

Ήταν διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1959-1964) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα στην Κλασική Αρχαιολογία με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και με θέμα: “Προσωκρατική Φιλοσοφία και Τέχνη”.

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα ήταν ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών που από το 1992 υπηρέτησε ως Διευθύντια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου.

Επίσης, μεταξύ άλλων, διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων της Υπηρεσιακής κυβέρνησης με Πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου την περίοδο 28 Αυγούστου με 23 Σεπτεμβρίου 2015.

Φωτογραφίες: NPD Photo Agency

Διαβάστε επίσης:

Κάτια Ταραμπάνκο: Δημοσίευσε το πρώτο βίντεο με τον νέο της σύντροφο

Τριαντάφυλλος για Νίκο Μουτσινά: «Έλεγε άσχημα πράγματα αυτός ο κύριος, υπήρχε πολλή κακία»

Πρω1νό: Σοκάρει η ανάρτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τη φωτογραφία της Μαλένας 2 ώρες πριν δολοφονηθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα