Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Μυστήριο με τη βλάβη που οδήγησε στην τραγωδία

Καθημερινό ρίσκο αποτελούσε η προσγείωση και απογείωση από το παράνομο, όπως αποδείχθηκε, ελικοδρόμιο του Γαλατά, το οποίο δεν τηρούσε καμία από τις δεικλίδες ασφαλείας που προβλέπονται, σύμφωνα και με τις καταγγελίες που κατέθεσε στους δημοσιογράφους ο γιος του πιλότου, Νίκου Καρυστινού.

Ωστόσο, ο Νίκος Καρυστινός ήταν έμπειρος πιλότος και γνώριζε πολύ καλά το σημείο και πως να ελιχθεί. Τι συνέβη όμως και δεν τα κατάφερε την τελευταία αυτή φορά, με συνέπεια ο ίδιος και δύο Ρώσοι επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους; Το ελικόπτερο έπρεπε να σηκωθεί και να πάρει ύψος τουλάχιστον 30 μέτρων.

«Το

γνώριζε το σημείο και σε πολλές συζυτήσεις μας έλεγε “αυτα τα καλώδια εκεί στον Πόρο με ανατριχιάζουν”» δήλωσε ο γιος του στον Alpha. «Και αυτά ήταν τα καλώδια που του κόστισαν τη ζωή» πρόσθεσε συγκλονισμένος ο γιος του Νίκου Καρυστινού. Όπως είπε ο Γρηγόρης Καρυστινός «το ελικοδρόμιο είναι χωράφι, δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει σήμανση και πόσες φορές μου έλεγε ότι είναι επικίνδυνο δεν τηρεί τίποτα από αυτά που θα έπρεπε να τηρούσε».

Περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα