Πρωινός εφιάλτης: Tips για να ξυπνάει το παιδί σας χωρίς γκρίνια για το σχολείο!

Δε θα ξεχάσω ποτέ που κάθε, μα κάθε πρωί η μαμά μας έμπαινε στο δωμάτιο και μας τραγούδαγε ένα τραγουδάκι που έλεγε: «Σηκωθείτε, τραγουδήστε και χορέψτε τον ωραίο το σκοπό». Μετά ακολουθούσε το άνοιγμα του παραθύρου και το κρύο.

Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για τα παιδιά αλλά μπορεί να καταλήξει εφιάλτης για τους γονείς ή να πω καλύτερα για τις μαμάδες;

Για να γλιτώσουμε από μπελάδες θα σας δώσω κάποια tips όχι φυσικά από την εμπειρία μου καθώς έχω ένα μωράκι 8 μηνών αλλά από τη συναναστροφή μου με την αδερφή

μου (ναι καλά ακούσατε, σκοτωμός κάθε πρωί να την περιμένω για να πάμε στο σχολείο) αλλά και από την επαφή μου με παιδιά ως εκπαιδευτικός.

Αρχικά όλα έχουν να κάνουν με την οργάνωση. Ένα περιποιημένο και σε τάξη δωμάτιο, μια τσάντα φτιαγμένη από το προηγούμενο βράδυ, τα ρούχα του παιδιού τοποθετημένα σε εμφανές μέρος για να τα φορέσει αμέσως θα βοηθήσουν για να μην επικρατήσει χάος. «Δεν βρίσκω το τετράδιο αντιγραφής» «Θέλω τη γκρι φόρμα» «Ααα είχαμε και ένα φυλλάδιο αλλά το ξέχασα».

Οι φωνές, το άγχος και η αρνητική ενέργεια δεν θα βοηθήσουν τα παιδιά, αντιθέτως θα τους δημιουργήσουν μεγαλύτερη άρνηση να σηκωθούν.

Ένας ωραίος τρόπος για να ξυπνήσουν τα παιδιά είναι η μουσική. Μετά ακολουθεί ο γνωστός και παραδοσιακός τρόπος αγκαλίτσες και φιλάκια. Τώρα αν δεν πιάνει τίποτα απ´ αυτά ένα ωραίο πρωινό που το έχετε συμφωνήσει από το προηγούμενο βράδυ ίσως λειτουργήσει σαν σοβαρό κίνητρο.

Ο βραδινός ύπνος φυσικά και παίζει τεράστιο λόγο. Αν το παιδί κοιμάται αργά, δεν ξεκουράζεται και δε χορταίνει ύπνο. Οπότε πρέπει να ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα και να τηρείται ευλαβικά η όλη ρουτίνα. Κάνω μπανάκι, πλένω δόντια, ξαπλώνω, διαβάζουμε ένα βιβλίο…

Απαγορεύονται αυστηρά τα κινητά και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το φως και η όλη δραστηριότητα προκαλούν υπερένταση.

Δεν ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε οι καθοδηγητές στην όλη τελετουργία οπότε καλό θα ναι να έχουμε ξυπνήσει νωρίτερα και να έχουμε πιει τον καφέ μας ή ό,τι άλλο θέλουμε να κάνουμε διότι αν τρέχουμε εμείς σαν τις τρελές τι περιμένουμε από τα παιδιά;

Βέβαια ας μην γελιόμαστε… Όλοι θέλουμε να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω και το τραγούδι που χόρεψα στο πάρτυ μου Ά δημοτικού από τα Στρουμφάκια «μη με ξυπνάς απ´ τις 6…» παραμένει πάντα σούπερ επίκαιρο.

Μια ματιά ακόμα: Πώς να επιλέξουμε άθλημα για τα παιδιά μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα