Πρήξιμο κάτω από τα μάτια: το gua sha δίνει λύση!

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: το gua sha, το «εργαλείο» προσώπου που συνδέεται με μία αρχαία πρακτική μασάζ από την Κίνα η οποία τονώνει την μικροκυκλοφορία και τη λεμφική ροή ενώ, ανάλογα με το υλικό του μπορεί να επιδρά και σε ενεργειακό επίπεδο, είναι πλέον στη λίστα με τα πιο δημοφιλή beauty tools και δικαίως!

Αν το έχεις ήδη εντάξει στο καθημερινό σου skincare, δες πώς αλλιώς μπορείς να το αξιοποιήσεις για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί όλες, λίγο

πολύ: τις σακούλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Παράλληλα με την καθημερινή φροντίδα της περιοχής με την κατάλληλη κρέμα ματιών, μπορείς να ζητήσεις και τη βοήθεια του gua sha καθώς ο συνδυασμός της κρύας πέτρας με τις απαλές κινήσεις μασάζ γύρω από την επίμαχη περιοχή, βελτιώνουν αισθητά την εικόνα των ματιών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Doğal Taş (@sound_of_stone_natural)

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το gua sha θα πρέπει να γλιστράει απαλά στο πρόσωπο, όχι να «τραβάει» ή να ταλαιπωρεί την επιδερμίδα – πόσω μάλλον την ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια. «Άπλωσε το αγαπημένο σου face oil σε πρόσωπο και λαιμό, ακούμπησε το gua sha με μικρή κλίση 10-15 μοιρών στο πρόσωπο και, ασκώντας ελάχιστη πίεση, σύρε το εργαλείο ακολουθώντας την φυσική καμπύλη κάτω από τα μάτια, από την εσωτερική γωνία προς τα έξω και πάνω», εξηγεί η skincare expert, ειδικός στην Κινέζικη Ιατρική Debbie Kung.

Επανάλαβε αυτή την κίνηση 10 φορές και συνέχισε στο κόκκαλο των φρυδιών. “Αν σε ταλαιπωρούν μαύροι κύκλοι, σακούλες, πρήξιμο κάτω από τα μάτια, το μασάζ με gua sha θα κάνει το βλέμμα να δείχνει πιο ανοιχτό”, εξηγεί η ειδικός και προσθέτει: “Με αυτό τον  συνδυασμό δύο πολύ απλών κινήσεων γύρω από τα μάτια, ενεργοποιείς την μικροκυκλοφορία στην περιοχή και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να κάνεις το βλέμμα σου να δείχνει πιο ξεκούραστο και ανορθωμένο”.

Photo: Instagram/sfennous

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Φριζάρισμα: Η hairstylist της Kendall Jenner έχει μια εύκολη «συνταγή» που το εξαφανίζει

Step-by-step: O YSL σού δείχνει πώς θα κάνεις τα τέλεια smokey eyes με τον πιο απλό τρόπο!

Δυσκολεύεσαι να βάψεις τα νύχια σου με το άλλο χέρι; Η Betina Goldstein σου δείχνει πώς θα τα καταφέρεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα