Πώς γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο; -Δείτε εικόνες από Νέα Υόρκη, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Παρίσι, Λονδίνο, Σίδνεϊ και αλλού!

Με πυροτεχνήματα που φώτισαν τις παραλίες της Βραζιλίας και την αμερικανική ήπειρο, καλωσόρισε ολόκληρος ο κόσμος το 2019!

Happy #NewYear 2019 in London. pic.twitter.com/Aw4bPbpKaH

— Kamran Adam (@Kamran__Adam) January 1, 2019

Ρίο ντε Ζανέιρο

Τα φώτα που έπεσαν πάνω στο εμβληματικό άγαλμα του Ρίο ντε Ζανέιρο έδωσαν στους εκατοντάδες χιλιάδες Καριόκας μια θεαματική οπτική ψευδαίσθηση,

που αποτέλεσε την κορύφωση της γιορτής των πυροτεχνημάτων.

Μαδρίτι και Παρίσι

Στη Μαδρίτη μόνο 20.000 άνθρωποι είχαν άδεια για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν στην περίφημη πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ προκειμένου να φάνε 12 ρόγες σταφυλιού στις 12 τα μεσάνυχτα, που σύμφωνα με την παράδοση, είναι ένα έθιμο, το οποίο φέρνει καλοτυχία για τη χρονιά που έρχεται.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας γιόρτασε και η Γαλλία τον ερχομό του νέου χρόνου, καθώς 12.000 αστυνομικοί ήταν ανεπτυγμένοι στο Παρίσι και 148.000 σε όλη τη χώρα. Στα Σανζ-Ελιζέ ωστόσο, βρέθηκαν 300.000 άνθρωποι για να γιορτάσουν τον ερχομό του 2019, την ώρα που από την Αψίδα του Θριάμβου προβαλλόταν ένα μαγικό θέαμα ήχου και φωτός.

Paris rings in 2019. pic.twitter.com/GaaEdt1czL

NBC News (@NBCNews) December 31, 2018

Μάντσεστερ και Τόκιο

Η ευρωπαϊκή νύκτα σφραγίσθηκε από μια επίθεση με μαχαίρι που προκάλεσε τρεις τραυματίες στο Μάντσεστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία. Ο δράστης συνελήφθη. Ο Σαμ Κλακ, αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου και παραγωγός του BBC, δήλωσε πως τον άκουσε να φωνάζει «Αλλάχ» πριν την επίθεση και κατά τη διάρκειά της.

Ενώ στο Τόκιο, ένας 21χρονος Γιαπωνέζος, ο Καζουχίρο Κουσάκαμπε, τραυμάτισε εννέα ανθρώπους, έναν από τους οποίους σοβαρά, ρίχνοντας το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος σε πεζόδρομο της πρωτεύουσας. Είχε «την πρόθεση να σκοτώσει», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο Κουσάκαμπε δήλωσε στην αστυνομία πως ενήργησε «σε αντίποινα για την ποινή του θανάτου», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

From Tokyo to Pyongyang, celebrations as more countries mark the arrival of 2019#HappyNewYear2019 pic.twitter.com/CNY825bEzo

BBC News (World) (@BBCWorld) December 31, 2018

Λονδίνο

Το Λονδίνο μπήκε στη νέα χρονιά γιορτάζοντας τη σχέση του με την Ευρώπη, τη στιγμή που οι Βρετανοί είναι εξαιρετικά διχασμένοι στο θέμα του Brexit: τα πυροτεχνήματα στο London Eye συνοδεύονταν έτσι από μουσικές καλλιτεχνών από την ηπειρωτική Ευρώπη.

Λευκός Οίκος

Για να ευχηθεί καλή χρονιά στους συμπατριώτες του, ο ασύλληπτος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έφτιαξε ένα βίντεο στο Twitter, στο οποίο λέει με σοβαρό ύφος και πολεμικό τόνο: «Ενώ εγώ βρίσκομαι στον Λευκό Οίκο και δουλεύω, εσείς έχετε βγει απόψε να γιορτάσετε. Όμως δεν σας κατηγορώ. Διασκεδάστε. Θα έχουμε μια σπουδαία χρονιά. Να έχετε ένα πολύ, πολύ καλό νέο έτος».

Happy New Year! Revelers in Times Square in New York City ring in 2019 https://t.co/jfN2tRVof7 pic.twitter.com/twc8q9HzjM

CNN (@CNN) January 1, 2019

Ρωσία

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τους Ρώσους, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, να εργαστούν μαζί για να «βελτιώσουν την ευημερία και την ποιότητα της ζωής, ώστε όλοι οι πολίτες της Ρωσίας να αισθανούν θετικές αλλαγές στη χρονιά που αρχίζει».

We’re in Moscow as Russia rings in 2019. https://t.co/0qIFJeTe41

ABC News (@ABC) December 31, 2018

Σίδνεϊ

Για να σηματοδοτήσει την έναρξη του 2019, το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, οργάνωσε το μεγαλύτερο θέαμα πυροτεχνημάτων που έχει γίνει ποτέ πάνω από τον εμβληματικό κόλπο του.

Ο ουρανός φωτίσθηκε από τα πυροτεχνήματα για 12 λεπτά, ενθουσιάζοντας ενάμιση εκατομμύριο θεατές με φόντο το διάσημο κτίριο της όπερας.

Στο Χονγκ Κόνγκ, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του λιμανιού της Βικτόρια για ένα δεκάλεπτο θέαμα πυροτεχνημάτων που κόστισε 1,57 εκατομμύριο ευρώ.

Fireworks extravaganza over Sydney Harbour as Australia welcomes in 2019 #HappyNewYear2019 pic.twitter.com/ZUOLnVzSLk

BBC News (World) (@BBCWorld) December 31, 2018

Διαβάστε επίσης:

Δέσποινα Βανδή: Κάνει τον απολογισμό του 2018 με ένα τέλειο βίντεο -“Να μην ξεχνάς ποτέ…”

Keywords
Τυχαία Θέματα