Πόπη Τσαπανίδου: «Κανείς δεν το είχε καταλάβει, ήταν ένα στρατηγικό μας λάθος αυτό»

Η Πόπη Τσαπανίδου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Live News» και -μεταξύ άλλων- μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Το μήνυμα το πήραμε, είμαστε ρεαλιστές, πατάμε στα ποδιά μας, το αποτέλεσμα της κάλπης μας προκάλεσε σοκ, και σε εμάς, και στους προοδευτικούς

πολίτες, τους μούδιασε. Είμαστε κόμμα εξουσίας, αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε, έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα», είπε αρχικά  αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου.

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:  «Δεν μπορούμε να προβλέπουμε τι θα φέρει η κάλπη, ξεκινάμε από μια μηδενική βάση με δεδομένα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, προσπαθούμε εν κινήσει να αλλάξουμε, το μήνυμα το πήραμε. Ο κόσμος μάς έστειλε το μήνυμα, δε μας το ψιθυρίσατε, το ουρλιάξατε και εν κινήσει αλλάζουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό που ζητήσατε, προσπαθούμε να ξεθολώσουμε την κατάσταση».

Σε άλλο σημείο της συζήτησής της με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Πόπη Τσαπανίδου χαρακτήρισε στρατηγικό λάθος την επιλογή της απλής αναλογικής, υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος αναζητούν τις συνεργασίες.

«Αν το βλέπαμε να συμβαίνει, θα το είχαμε διορθώσει. Κάνεις δεν το είχε καταλάβει. Ήταν ένα στρατηγικό μας λάθος αυτό, θολώσαμε το ίδιο μας το μήνυμα εμείς, δεν το μεταδώσαμε καθαρά και ξάστερα στον κόσμο, αφήσαμε με τις αστοχίες μας να διαστρεβλωθεί το προγραμματικό μας μήνυμα. Φάνηκε στην κάλπη αυτό και μας σόκαρε και μας πόνεσε όλους», είπε -μεταξύ άλλων- η Πόπη Τσαπανίδου.

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Γκότσης: Του έσπασαν το αυτοκίνητο -«Δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα» (Φωτογραφία)

Εριέττα Κούρκουλου: H εξομολόγηση για τις κρίσεις πανικού – «Ήταν ό,τι χειρότερο έχω ζήσει μέχρι τώρα»

Ελένη Φιλίνη: Αυτός είναι ο λόγος που δεν αποκαλύπτει την ηλικία της

Keywords
Τυχαία Θέματα