Πηνελόπη Πλάκα: «Ζω με αυτό από τα 18 μου»

Με αφορμή τη συμμετοχή της στην καθημερινή σειρά της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», η Πηνελόπη Πλάκα παραχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο Σάββα Μπίτζα.

Μέσα σ’ όλα, η γνωστή ηθοποιός μίλησε για το πόσο πολύ την έχει βοηθήσει στη ζωή της η ψυχοθεραπεία που κάνει εδώ και έξι

χρόνια, καθώς για τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που της εκδηλώνονται από τα 18 της λόγω του άγχους.

Έχεις δηλώσει ότι κάνεις ψυχοθεραπεία. Σε έχει βοηθήσει;

Με έχει βοηθήσει πολύ να καταλάβω τον εαυτό μου, τις αδυναμίες μου. Κάνω έξι χρόνια ψυχοθεραπεία και συνεχίζω να μαθαίνω πράγματα για εμένα που δεν τα είχα σκεφτεί ποτέ.

Εκδήλωσες ποτέ ψυχοσωματικά συμπτώματα λόγω υπερβολικού άγχους;

Είναι φίλοι μου πια τα ψυχοσωματικά. Έχω δερματίτιδα, η οποία ξεκίνησε με σπυράκια που έγιναν στη συνέχεια στάμπες σαν την παλάμη σου. Ζω με αυτό από τα 18 μου, αλλά τους τελευταίους τέσσερις μήνες δεν έχω βγάλει ούτε ένα σπυρί και είμαι πολύ χαρούμενη, το γιορτάζω! Είναι εκδηλώσεις του συστήματος μου, όταν αγχώνομαι, πιέζομαι, στεναχωριέμαι.

Πώς το αντιμετώπισες όταν συνέβη;

Στην αρχή ντρεπόμουν, γιατί κάνω μια δουλειά που εκτίθεμαι. Φαίνεται το πρόσωπο μου, το στέρνο μου, ο λαιμός μου, τα χέρια μου. Δεν είναι όμορφο, αλλά πια το αγαπώ και έχω μάθει να ζω με αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Δελαπόρτας: «Ήταν η μοναδική φορά που η Αλίκη Βουγιουκλάκη μού θύμωσε για κάποιες μέρες»

Survivor All Star: Ο Βασάλος ξεσπά κατά του Χανταμπάκη -«Με εξόργισε, δεν μιλάει ποτέ και μίλησε χτες»

Η Νόνη Δούνια αποκαλύπτει: «Όταν συναντήθηκα με τον σύντροφό μου, ήμασταν και οι δύο σε άλλες σχέσεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα